Logo Realitatea.md

Reguli stricte la Netflix: angajaţii nu au voie să se privească „mai mult de cinci secunde” şi nici să prelungească o îmbrăţişare

13 Iunie 2018, 08:05 // Tech

Angajaţii de la Netflix nu au voie să se uite unii la alţii „mai mult de cinci secunde” sau să facă schimb de numere de telefon fără un acord prealabil. Serviciul de streaming a luat aceste măsuri considerate de unii extreme în contextul scandalurilor sexuale din ultima perioadă.

Foto: Pixbay
Netflix le-a interzis angajaţilor să se privească reciproc mai mult de cinci secunde, într-un „pachet bizar” de reguli privind flirtul la locul de muncă, scrie Gândul.
 
Echipa Netflix nu are voie să ceară numere de telefon de la colegi şi aceştia sunt îndemnaţi să strige: „Încetează! Să nu mai faci asta!”, dacă se simt hărţuiţi.
Măsurile radicale de la Netflix au legătură cu scandalul sexual în care a fost implicat mogulul de la Hollywood Harvey Weinstein, dar ţin şi de mişcarea Me Too, care apără victimele abuzurilor. De asemenea, să nu uităm că principalul star al reţelei de streaming, Kevin Spacey, personajul-cheie din serialul „House of Cards”, a fost acuzat că a abuzat mai multe persoane de sex masculin, de-a lungul carierei sale.
 
De exemplu, echipa din spatele serialului SF Black Mirror - filmat la Londra - va adopta noile reguli. „Staff-ul a mers la întâlniri pentru a vedea ce este nepotrivit. Gestul de a te uita mai mult de cinci secunde la cineva este considerat deplasat”, a declarat unul dintre angajaţii echipei din spatele serialului amintit.
 
Angajaţii companiei Netflix nu au voie nici să „prelungească” o îmbrăţişare mai mult decât trebuie. 
Citeste tot despre: angajati, companie, Netflix
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile