Logo Realitatea.md

Covifor – medicamentul utilizat în tratarea pacienților bolnavi de coronavirus a ajuns în Republica Moldova (FOTO/VIDEO)

28 Septembrie 2020, 14:02 // Societate

Preparatul Remdesivir, cu denumirea comercială Covifor, care a fost aprobat de UE și SUA, pentru tratarea coronavirusului a ajuns astăzi în Republica Moldova, anunță Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Foto: Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale

Directorul General al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Eremei Priseajniuc, a întreprins o vizită la depozitul companiei Dita EstFarm, unde astăzi, în premieră pentru țara noastră, a ajuns preparatul Remdesivir.

„Pentru AMDM, în calitate de regulator în domeniul medicamentului și dispozitivelor medicale este foarte important să asigure prezența în Republica Moldova a celor mai eficiente medicamente utilizate în tratamentul COVID-19. Remdesivir este unul din medicamentele pe care îl așteptam demult, fiind și primul medicament autorizat de SUA și UE pentru tratamentul COVID-19. Vom continua să depunem efort astfel încât cetățenilor noștri să le fie oferite medicamente calitative și accesibile", declarat Eremei Priseajniuc.

Remdesivir este produs de compania farmaceutică de renume mondial Hetero Healthcare Ltd, ce deține licență de producere din partea companiei americane Gilead, ce a dezvoltat medicamentul.

În Republica Moldova, preparatul Remdesivir este prevăzut în Protocolul clinic național provizoriu „Infecția cu coronavirus de tip nou", utilizat în tratamentul pacienților infectați cu virusul SARS COV-2.

Foto: Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -0.2521%
USD USD 17.0377 0.0299%
RUB RUB 0.2144 -1.4253%
RON RON 4.0899 -0.2439%
UAH UAH 0.5990 -0.1999%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile