Logo Realitatea.md

Renato Usatîi anunță cine ar putea fi candidatul „Partidului Nostru” la funcția de președinte. „Este unul dintre candidații noștri de bază”

15 August 2016, 14:32 // Politica

Jurnalistul Dmitrii Ciubașenco ar putea fi candidatul „Partidului Nostru” la funcția de președinte al țării. Despre aceasta a anunțat liderul formațiunii, Renato Usatîi, în cadrul unei transmisiuni live pe pagina sa de Facebook. Potrivit lui, în caz de câștig, acesta va trebui să dizolve Parlamentul, declanșând astfel alegeri parlamentare anticipate.

„Referitor la candidatul la Președinție. M-a sunat un jurnalist și mă întreba. Vroiam să declar despre aceasta la Congresul partidului, oficial vom anunța despre aceasta după, dar vreau să spun că da, într-adevăr, omul despre care am fost întrebat, este Dmitrii Ciubașenco. Îl cunoașteți cu toții. Este omul care critică foarte dur regimul pe parcursul mai multor ani. Dmitrii Alexeevici Ciubașenco este unul dintre candidații noștri”, a spus Usatîi în cadrul transmisiunii pe pagina sa pe Facebook.

Potrivit lui Usatîi, candidatul „Partidului Nostru” va lupta cu regimul de guvernare, nu „pentru un loc în Condrița”. „Candidatul care va deveni președinte trebuie să dizolve Parlamentul. Conform Constituției suveranitatea aparține poporului. Președintele va dizolva Parlamentul și se va adresa cetățenilor pentru susținere. Sunt convins că toată țara va susține această decizie”, a mai spus liderul PN.

„Dima Ciubașenco este acel om pe care știu sigur că Plahotniuc nu-l va putea cumpăra, Plahotniuc nu-l va putea șantaja. Omul care nu va spune în campania electorală despre activitatea sa pe parcursul următorilor patru ani. Este acel om care va duce țara la alegeri parlamentare anticipate. Este unul dintre candidații noștri de bază”, a conchis politicianul.

Dmitrii Ciubașenco a fost redactor-șef la publicația „Moldavskie Vedomosti” unde a activat pe parcursul a 14 ani. În anul 2009 el a renunțat la această funcție lansând publicația „Panorama”. În decembrie 2009, jurnalistul a fost decorat de către președintele interimar de atunci Mihai Ghimpu cu „Ordinul Republicii”. Un an mai târziu, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, Ciubașenco și-a anunțat decizia de a renunța la distincție.

Foto: omg.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0060 0.5640%
USD USD 17.0033 0.1585%
RUB RUB 0.2191 0.5507%
RON RON 4.1026 0.5441%
UAH UAH 0.5994 0.1002%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile