Logo Realitatea.md

Renato Usatîi susține că este urmărit ilegal de angajații MAI. Reacția instituției

29 Octombrie 2020, 16:33 // Politica

Renato Usatîi, candidatul Partidului Nostru la alegerile prezidențiale, a declarat că Ministerul Afacerilor Interne îl urmărește ilegal și este implicat în procesul de pregătire a falsificării scrutinului. Solicitat de Realitatea.md, MAI a menționat că „nu este preocupat de viața politicienilor, dacă aceștia nu încalcă legea”.

captare video

Renato Usatîi a ieșit în fața presei și a prezentat un fragment video, menționând că a fost filat ieri - acțiuni executate „la comanda lui Pavel Voicu”.

În imaginile video apar doi bărbați care stau într-o mașină, iar la întrebarea „ce s-a întâmplat?” cei doi au răspuns că li s-a stricat mașina. Au refuzat ajutorul, menționând că așteaptă niște prieteni.

Usatîii este sigur că cei doi sunt angajați ai MAI.

„Angajați ai MAI întocmesc protocoale împotriva activiștilor care sunt contra lui Dodon. Am recepționat informații de la un inspectorat de poliție că există o indicație ca polițiștii să intervină doar atunci când vor admite încălcări oponenții electorali ai lui Dodon”, a acuzat liderul Partidului Nostru.

Consiliera în comunicare a ministrului Voicu, Alina Zbancă, ne-a spus că declarațiile lui Usatîi sunt doar o încercare de a denigra imaginea ministrului de interne și de a induce în eroare opinia publică.

„MAI comunică despre faptul că va activa în continuare în strictă conformitate cu prevederile legale, iar în următoarele zile va asigura ordinea și securitatea publică, în așa fel, încât cetățenii să-și poată exercita dreptul la vot, în siguranță și cu respectarea tuturor măsurile impuse.

Îi recomandăm Domnului candidat să ne sesizeze dacă deține informații cu privire la unele abateri ale angajaților MAI, nu doar declarativ pe rețele sociale, dar cu probe și în scris. Dacă acestea nu există, atunci recomandăm să nu implice imaginea instituției noastre în politică”, a declarat Alina Zbancă.

Citeste tot despre: Pavel Voicu, Renato Usatîi
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2242 0.1515%
USD USD 17.4569 0.0275%
RUB RUB 0.2319 -1.9036%
RON RON 4.3540 0.1472%
UAH UAH 0.6202 0.5675%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile