Logo Realitatea.md

Renato Usatîi va avea o întrevedere cu Maia Sandu, după care va decide dacă o va susține în turul II. „Mă interesează cum va fi dizolvat Parlamentul”

02 Noiembrie 2020, 20:59 // Politica

Președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, candidatul formațiunii la funcția de președinte, care a luat cel de-al treilea rezultat la alegerile prezidențiale de ieri, 1 noiembrie, va avea mâine o întrevedere cu candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, după care va decide dacă o va susține în turul doi de scrutin. Asta în condițiile în care, spune Usatîi, vrea să afle poziția acesteia cu privire la „dizolvarea Parlamentului”.

„Am discutat cu Maia Sandu la telefon astăzi. Noi am convenit că mâine vom avea o întrevedere și după această întrevedere vom ieși și vom da declarații. Deoarece fiecare discuție trebuie să fie publică. Noi nu trebuie să facem așa cum făcea Plahotniuc pe timpuri”, a spus Usatîi în cadrul unui live pe rețelele de socializare, precizând că discuția a avut loc la inițiativa candidatei PAS care l-a contactat.

Astfel, el a dat de înțeles că înainte de a decide dacă o susține sau nu, vrea să afle poziția acesteia cu privire la mai multe chestiuni. „Pe mine mă doare și mă interesează cum va fi soluționată problema diasporei? Ce facem în primul rând cu alegerile parlamentare anticipate? Astăzi, nefiind în turul doi, mă interesează cum va fi dizolvat Parlamentul. Eu nu vreau să aud discuții cum a spus doamna Maia Sandu că dacă va fi o candidatură bună din partea majorității... Majorității care? Șor, socialiști, PD? Care-s ei”, s-a întrebat președintele PN.

„Eu am făcut promisiuni la oameni pe care cetățenii așteaptă să fie îndeplinite. Sunt și lucruri elementare, care mă duce capul cum să le facem, dar problema de bază – alegeri parlamentare anticipate! Să dizolvăm acest bordel politic, deoarece Parlamentul este nereprezentativ. Și eu sper mâine, când voi discuta cu doamna Maia Sandu, sunt sigur că atunci când vom face un apel la toți cetățenii Republicii Moldova, cum am spus eu conform articolului 2 al Constituției, a venit toată țara în Piața Marii Adunări Naționale și primul decret prezidențial să fie dizolvat acest bordel politic”, și-a mai explicat poziția Usatîi.

Cât ține de Igor Dodon, Renato Usatîi consideră că astăzi acesta a făcut „o greșeală fatală” atunci când a numit reprezentanții diasporei „electorat paralel”.

„Fiecare om din diasporă trebuie întâlnit la vamă, pupat, ocrotit, să-i mulțumești că nu umblă prin sat cu băutul, dar merge [peste hotare] și trimite un ban și-și întreține familia, vorbește și-și sărută copiii prin Skype. Și astăzi el (n.r. Igor Dodon) vrea să câștige alegerile prezidențiale. Doamne ferește”, a conchis Usatîi.

Vedeți și: Dodon, nemulțumit de votul diasporei, care și-a exprimat în mare parte alegerea pentru Maia Sandu. I-a jignit și numit „electorat paralel”

Citeste tot despre: alegeri, Maia Sandu, Renato Usatîi
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0442 -1.3981%
USD USD 17.4749 0.1163%
RUB RUB 0.2357 -0.4645%
RON RON 4.3171 -1.4001%
UAH UAH 0.6238 -0.3037%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile