Logo Realitatea.md

Renato Usatîi vrea ca cetățenii să-și expună on-line opinia privitor la participarea sa în alegerile prezidențiale (VIDEO)

27 Iulie 2020, 15:14 // Politica

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, președintele Partidului Politic „Partidul Nostru”, a lansat astăzi un apel în care așteaptă de la cetățeni opinia dacă trebuie să nu să candideze la alegerile prezidențiale din toamna acestui an. Astfel, acesta a cerut atât susținătorilor săi, cât și altor cetățeni ca, până pe 27 august, când vom sărbători Ziua Independenței, să-i expedieze sau să plaseze pe rețelele de socializarea scurte filmulețe în care își exprimă opinia la acest subiect.

„De astăzi, până la 27 august, când vom sărbători Ziua Independenței, vreau să mă adresez tuturor concetățenilor, în primul rând bălțenilor, să spună dacă trebuie să candidez la alegerile prezidențiale sau nu”, a menționat Usatîi în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui, cetățenii trebuie să înregistreze un scurt video, de 15-20 de secunde, în care să-și expună poziția.

„Avem o lună când cetățenii pot să-și expună părerea. Dacă va fi o susținere masivă de zeci de mii de mesaje video..., pentru mine este important să înțeleg că nu sunt candidatul unui partid politic, dar sunt un cetățean care este susținut de foarte multă lume din Republica Moldova și atunci noi mergem în această campanie, ieșim cu o analiză finală câți s-au prezentat „pro”, câți „contra” și prezentăm toată informația”, mai spus Renato Usatîi.

El a menționat că, spre deosebire de alți ani, când aduna Piața Marii Adunări Naționale sau Piața „Vasile Alecsandri” din Bălți la concerte cu participarea a zeci de mii de oameni și li se putea adresa direct, ca aceștia să strige sau să lumineze cu telefoanele mobile dacă îl susțin, acum nu poate face acest lucru din cauza situației pandemice. Astfel, a decis să ceară ca cetățenii să-și expună opinia pe rețelele de socializare.

„Am nevoie de mesaje simple și sincere din partea Dvs.”, a conchis el.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5899 -1.0971%
USD USD 16.6432 -0.4421%
RUB RUB 0.2255 -0.3535%
RON RON 4.0514 -1.1854%
UAH UAH 0.5992 -1.0895%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile