Logo Realitatea.md

Reniță insistă. A depus o nouă sesizare la ANI în privința socialistului Corneliu Furculiță, privind „spălătoria banilor ruși” (DOC)

05 Noiembrie 2020, 10:49 // Politica

Deputatul Iurie Reniță s-a adresat Autorității Naționale de Integritate (ANI) cu o nouă sesizare în privința faimoasei spălări de bani din Rusia prin filiera Bahamas (cu implicarea celor 29 fruntași PSRM-iști) pentru susținerea financiară a campaniei prezidentiale a lui Igor Dodon din 2016, unde a prezentat noi probe. Sesizarea repetată a fost depusă, după ce prima a fost acceptată parțial de ANI.

Colaj: realitatea.md

„Situația se clarifică și mai mult în cazul Dacă în prima sesizare către ANI din 8 septembrie 2020 am prezentat probe concludente ce se refereau la împrumutul doar de 1 milion de lei de către unul din cei mai apropiați „tovarăși de luptă" ai lui Dodon, consăteanul și persoana lui cea mai de încredere, Corneliu Furculiță. De această dacă prezint documente noi, care confirmă că liderul fracțiunii PSRM din Parlament a împrumutat în perioada decembrie 2015 – mai 2016 de la SRL „Exclusiv Media", fondator al căruia este, circa 6.242.370 lei, fără a le menționa în Declarația de avere și interese, deși deținea o funcție de demnitate publică în acea perioada – deputat din partea PSRM, condus de Igor Dodon”, scrie Reniță pe Facebook.

În răspunsul pe care l-a primit anterior de la ANI Reniță, se menționa că probele prezentate în cazul lui Furculiță s-au adeverit parțial, iar documentele au fost remise pentru examinare detaliată Procuraturii Anticorupție.

Sper că de această dată ANI va avea toate probele, dar și temeiurile legale, să spună că documentele prezentate s-au adeverit integral. Fără a substitui responsabilitățile ANI și ale Procuraturii Generale. Îmi exprim speranța că aceste instituții importante ale statului își vor face treaba conform legii și nu vor mai acționa și reacționa în funcție de indicațiile factorilor politici de la guvernare. Până la 15 noiembrie n-a mai rămas chiar atât de mult! În zilele următoare, împreună cu deputatul Octavian Țîcu, vom transmite ANI alte probe incontestabile cu privire la împrumuturi similare făcute de activiștii PSRM-iști: Petru Corduneanu, Maxim Lebedinschi și Vadim Filipov”, a mai scris Reniță.

DOC: Iurie Reniță

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0442 -1.3981%
USD USD 17.4749 0.1163%
RUB RUB 0.2357 -0.4645%
RON RON 4.3171 -1.4001%
UAH UAH 0.6238 -0.3037%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile