Logo Realitatea.md

Replica MAIB la declarațiile clienților păgubiți din conferința de azi

29 Iulie 2019, 19:54 // Actualitate

Reacția Moldova-Agroindbank (MAIB), la ultimele evenimente despre jaful de la o filială din capitală, care datează cu 6 iulie 2019:

Foto: bizlaw.md

„Orice relaţie contractuală presupune implicarea a cel puţin două părţi. În urma semnării contractului, toate părţile contractante îşi asumă anumite obligaţii şi riscuri, conform celor convenite în contract.

În cazul contractului de prestare a serviciului de deţinere a bunurilor în casetele în cauză, clientul nu a avut obligaţia de a declara băncii bunurile deţinute în casetă, prin aceasta fiindu-i asigurată confidenţialitatea depunerilor. Banca, deoarece nu cunoştea conţinutul casetei de siguranţă, asumându-şi obligaţia de a asigura confidenţialitatea depunerilor, nu a avut obligaţia de a răspunde pentru bunurile păstrate în casetă şi, prin urmare, de a restitui conţinutul/echivalentul conţinutului păstrat în casete în cazul survenirii unei situaţii în care integritatea bunurilor păstrate în casete ar fi avut de suferit.

Cu toate acestea, ţinând cont de cazul de force-major intervenit, banca, cu titlu de excepţie şi asumându-şi o încredere în onestitatea şi corectitudinea clienţilor, a căror casete de siguranţă au fost sparte în urma furtului produs la 06.07.2019, a luat totuşi decizia de a compensa până la jumătate de million de lei fiecărui client păgubit, fără a aştepta rezultatele anchetei şi bazându-se exclusiv pe declaraţiile acestor persoane. O astfel de decizie nu a mai fost luată anterior nici la nivel naţional nici la nivel regional.

Reiterăm că majoritatea clienţilor, inclusiv cei care protestează, au primit compensaţia anunţată în termene extrem de restrânse – 1 maxim 4 zile.

MAIB contează în continuare pe accelerarea anchetei pentru a identifica infractorii şi a recupera bunurile. Până atunci, fiecare client este în drept să procedeze cum consideră necesar în limita cadrului legal existent. Respectăm dreptul lor la protest, dar sperăm ca aceste proteste să fie desfăşurate de către aceste persoane cu respectarea prevederilor legislaţiei în vigoare. Totodată, înţelegem că şi exercitarea dreptului la un proces corect în instanţă nu este exclusă.

Referitor la declaraţiile calomnioase făcute astăzi la o conferinţă de presă, menţionăm că acestea sunt nefondate, deoarece nu au fost prezentate argumente şi probe care să demonstreze cele vociferate. Orice declaraţii la acest subiect sunt nepotrivite, până la finalizarea deplină a anchetei”, este comunicatul MAIB.

La același subiect:

(VIDEO) Reprezentantul clienților prejudiciați ai MAIB: „Jaful a fost organizat din interiorul băncii”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.0000%
USD USD 17.3212 0.0000%
RUB RUB 0.2742 0.0000%
RON RON 4.0350 0.0000%
UAH UAH 0.7352 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

13 dec, 14:34 //

Nouă percheziții la foști factori de decizie VictoriaBank și „un fost guvernator” BNM în dosarul „furtul miliardului”, desfășurate de PA

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

12 dec, 14:39 //

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS