Logo Realitatea.md

Reprezentanții lui Dodon susțin că acesta este victima unor „campanii murdare”, „tulburări ale acțiunilor electorale” și „indimidarea electoratului”. Apel la responsabilitate

26 Octombrie 2020, 11:22 // Politica

Reprezentanții lui Igor Dodon, candidat independent la funcția de președinte, fac un „apel la responsabilitate” în adresa oponenților politici în cadrul alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie, în condițiile în care, susțin aceștia, în ultimele zile se constată „intensificarea unor campanii murdare desfășurate de anumiți candidați, care recurg la devastarea panourilor electorale, tulburarea acțiunilor electorale, intimidarea electoratului și campanii mediatice murdare, inclusiv cu falsuri ordinare”.

„Sunt acțiuni disperate făcute de anumite persoane care încearcă deja sa își justifice în acest fel viitorul eșec în alegeri și care au interesul de a încerca să compromită exercițiul electoral. Facem în acest sens apel la toți candidații să dea dovada de responsabilitate și să contribuie la desfășurarea unei campanii electorale constructive, pozitive și democratice”, se arată în apelul expediat presei de către purtătorul de cuvânt
al candidatului Igor Dodon, Ludmila Muntean.

Totodată, reprezentanții lui Igor Dodon cer instituțiilor responsabile de asigurarea bunei desfășurări a campaniei electorale să ia act de încălcările care au loc și să intervină prin aplicarea legii.

Deși în apel nu se precizează la care anume „campanii murdare”, „tulburări ale acțiunilor electorale”, sau „indimidări ale electoratului” se referă, amintim că ieri, la Fălești, candidatul Igor Dodon a fost nevoit să părăsească sala în care planifica să discute cu alegătorii după ce, în aceasta, au intrat reprezentanții „Partidului Nostru” și candidatul formațiunii la funcția de președinte, Renato Usatîi. 

Vedeți și: Scandal la Fălești! Dodon a părăsit sala unde urma să susțină discursuri electorale după apariția lui Usatîi (VIDEO)

Dodon, după scandalul din Fălești: „În pofida tuturor provocărilor, am reușit să vorbim cu cetățenii din centru raional”

(VIDEO) Dodon, huiduit la „Toamna de Aur” din Criuleni

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6492 0.4627%
USD USD 17.2530 0.0853%
RUB RUB 0.2270 0.3981%
RON RON 4.2391 0.4955%
UAH UAH 0.6040 -0.1158%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile