Logo Realitatea.md

Reprezentantul Special al Președintelui OSCE pentru reglementarea transnistreană salută întrevederea dintre Dodon și Krasnoselski

30 Iulie 2020, 09:14 // Actualitate

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Albaniei pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul Thomas Mayr-Harting, care a efectuat o vizită în Moldova la mijlocul lunii iunie, a salutat întâlnirea de la Condrița dintre președintele moldovean Igor Dodon și liderul transnistrean Vadim Krasnoselski. Diplomatul speră ca „dialogul constructiv și prospectiv” între cele două maluri să continue.

foto: facebook.com/dodon.igor1

„Este încurajator faptul că această întâlnire a avut loc și că părțile s-au concentrat pe chestiuni deosebit de importante pentru bunăstarea oamenilor care trăiesc pe ambele maluri ale râului, cum ar fi libertatea de mișcare, integrarea rețelelor de telecomunicații, îmbunătățirea serviciilor bancare interne și crearea unei noi linii de troleibuz între Bender, Varnița și raionul Severnîi”, a declarat Reprezentantul Special la Viena. „Sper că această întâlnire va deschide calea pentru un dialog constructiv și prospectiv între părți și va duce la rezultate concrete și soluții reciproc acceptabile în lunile următoare”, a adăugat el.

„Sunt sigur că toate eforturile care vizează îmbunătățirea vieții oamenilor de pe ambele maluri pot conta pe sprijinul deplin al comunității internaționale, în special a mediatorilor și observatorilor care participă la negocierile în formatul „5+2". La rândul lor, Președinția albaneză a OSCE, precum și Misiunea OSCE în Moldova, aflată sub conducerea lui Claus Neukirch, vor rămâne, de asemenea, pe deplin implicate”, a concluzionat Mayr-Harting.

Vedeți și: Dodon l-a primit pe separatistul Krasnoselski la reședința de stat de la Condrița ca pe un oficial (FOTO/VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8072 0.6014%
USD USD 16.7171 -0.2685%
RUB RUB 0.2263 -0.4837%
RON RON 4.1000 0.6234%
UAH UAH 0.6058 0.0661%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile