Logo Realitatea.md

Republica Azerbaidjan a donat Moldovei 30 de tone produse medicale. Dodon i-a mulțumit președintelui azer pentru ajutor

18 Mai 2020, 14:43 // Actualitate

Azerbaidjan a oferit Republicii Moldova un lot de donație în volum de 30 de tone, pentru a fi utilizat de către autoritățile noastre în  lupta cu coronavirus.


Foto: Igor Dodon/Facebook

Lotul a fost trimis în Republica Moldova cu o cursă special Baku - Chișinău, săptămâna trecută. Ajutorul oferit de Azerbaidjan conține aproximativ 250 de mii de seringi de unică folosință, precum și diferite tipuri de echipamente medicale de protecție, care vor fi utilizate în lupta cu pandemia provocată de coronavirus.

Cu acest prilez, șeful statului, Igor Dodon, a avut astăzi o discuție în format online cu președintele Republicii Azerbaidjan Ilham Aliyev, cu care a discutat un spectru larg de chestiuni cu privire la dezvoltarea relațiilor bilaterale în toate domeniile de interes reciproc. De asemenea, Dodon i-a adus mulțumiri pentru ajutorul oferit țării noastre.

„În mod special, am abordat subiectul privind lupta comună împotriva răspîndirii coronavirusului, care a lovit statele noastre. În context, am exprimat recunoștință conducerii azere pentru ajutorul umanitar pe care l-a transmis țării noastre.

Țin să amintesc că săptămîna trecută, la indicația domnului Aliyev, un lot de ajutoare în volum de 30 de tone a fost transmis din Baku la Chișinău cu o cursă specială. Lotul conține aproximativ 250 de mii de seringi de unică folosință, precum și diferite tipuri de echipamente medicale de protecție.

În cadrul dialogului cu președintele azer, am subliniat faptul că lotul umanitar oferit este cea mai bună dovadă a relațiilor de prietenie și de încredere dintre țările și popoarele noastre. Am subliniat că doar prin eforturi comune, vom putea depăși această provocare globală privind răspîndirea virusului COVID-19”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Foto: Igor Dodon/Facebook

Citeste tot despre: ajutor, azer, Azerbaidjan, coronavirus, Dodon, donație
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.1835%
USD USD 17.4546 -0.4227%
RUB RUB 0.2368 0.0422%
RON RON 4.3784 0.2129%
UAH UAH 0.6257 -0.3186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile