Logo Realitatea.md

Republica Moldova a participat la cel mai mare târg de turism din Italia! Ce a scris presa străină despre țara noastră

20 Octombrie 2017, 22:45 // Economie

Republica Moldova a participat la mai mare târg dedicat specialiștilor din industria turistică de pe piaţa italiană - TTG Incontri 2017. Reprezentanți ai țării noastre au fost Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM) și membrii săi – tur-operatorii „Visit Moldova”, „TatraBis”, „Corina Travel” și vinăriile „Purcari” și „Castel Mimi”.

Foto simbol

Evenimentul s-a desfășurat la mijlocul lunii octombrie în orașul Rimini din Italia, iar prezența Republicii Moldova la acest important târg de profil reconfirmă importanța suportului continuu al Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, acordat pentru dezvoltarea sectorului turismului din țara noastră, un domeniu strategic și competitiv.

La TTG Incontri 2017 au fost promovate destinațiile turistice, circuitele culturale, turismul rural și vitivinicol și au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă dedicate Moldovei. Totodată, cei mai mari turoperatori  și agenții de turism din Italia au stabilit contacte cu reprezentanții companiilor din Republica Moldova urmare a prezentării ofertei turistice a țării.

În situația unor bugete limitate alocate pentru promovarea Republicii Moldova pe plan extern, este foarte importantă concentrarea resurselor financiare pe activități de marketing și promova recoordonate cu sectorul privat și asociativ din industria turismului, autoritățile centrale și partenerii de dezvoltare. Rezultatele înregistrate în acest an în urma implementării activităților de promovare pe piețele țintă, precum Italia și Polonia, în special cele înregistrate la expoziția de turism TTG Incontri din Rimini, confirmă necesitatea consolidării eforturilor și resurselor”, a declarat Natalia Țurcanu, directoare executivă a Asociației Naționale pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM).

„Italia este una dintre cele trei piețe țintă identificate pentru turismul receptor din Republica Moldova. Alături de Polonia și România, Italia poate deveni o sursă bună de turiști interesați să ne viziteze țara. În cadrul Proiectului de Competitivitate din Moldova am realizat o analiză profundă de marketing cu un expert al Organizației Mondiale a Turismului și am elaborat un cadru de marketing și promovare. Astfel, am stabilit că noi trebuie să ne focusăm foarte bine pe aceste piețe țintă pentru turismul receptor”, susține Diana Lazăr, vicedirectoare aa Proiectului de Competitivitate din Moldova.

Participarea pentru prima dată a Republicii Moldova la TTG Incontri 2017 a avut ecouri și în presa de specialitate. „Republica Moldova a debutat pe piața italiană” este titlul apărut în revista de nișă Travel Quotidiano, care menționează că țara noastră are toate atuurile unei destinații turistice. „Opt motive să călătorești în Moldova – una dintre cele mai puțin vizitate țări din Europa” este recomandarea celor de la The Journal by Intrepid Travel. Republica Moldova se regăsește și printre „10 locuri care merită mai mulți turiști” de la National Geographic.

Brandul turistic de țară „Moldova: Descoperă căile vieții” va fi prezent, în noiembrie, la Târgul de Turism Warsaw din Polonia. De la începutul acestui an, ANTRIM, cu sprijinul Proiectului de Competitivitate din Moldova, a organizat participarea Republicii Moldova la alte 4 expoziții internaționale: Salonul Turistic de la Poznan (februarie), ITB Berlin (martie), BIT Milano (aprilie), JATA din Tokyo (septembrie). 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1217 0.0000%
USD USD 18.4281 0.0000%
RUB RUB 0.2348 0.0000%
RON RON 4.1664 0.0000%
UAH UAH 0.6689 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
01 apr, 13:12 //

foto: army.md (FOTO) Cum arată acum Centrul COVID-19 Chișinău, care trebuia deja azi să înceapă a primi pacienții suspecți cu Coronavirus

29 mar, 12:45 //

Indignarea rudelor femeii de 79 de ani, răpusă de Coronavirus: A murit și a murit, luați-o, cumpărați locul, înmormântați-o și cu aceasta s-au terminat aprecierile eroismului ei

02 apr, 21:54 //

Crima care a zguduit un cartier din capitală! Soțul și-a împușcat dintr-un Winchester soția. Fiul ar fi fost de față!

31 mar, 19:54 //

Foto simbol Încă trei localități vor fi în carantină! Polițiștii și militarii au indicația să restricționeze circulația persoanelor

30 mar, 08:29 //

Radu alături de soţie şi cei doi copii Fiul unui erou al războiului transnistrean, obligat să se mute din România, fiindcă nu i se acordă cetăţenia

03 apr, 18:30 //

LIVE! Ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19: Au loc declarații de presă

03 apr, 10:16 //

Foto simbol Spitalul Raional din Ștefan Vodă, în carantină. Totul ar fi pornit de la un medic. Postul vamal din apropiere este în pericol de a-și sista activitatea?

02 apr, 14:25 //

(VIDEO) Scandal: „Rușine, domnule Chicu...”! Parlamentul nu a avut cvorum pentru a audia proiectul pentru care și-a asumat Guvernul răspunderea

31 mar, 14:01 //

Rusia - fără stare de urgență pe timp de Covid-19. De ce Putin este calm?

30 mar, 13:08 //

colaj: realitatea.md No comment: Cum s-a mărit „distanța socială” dintre Igor Dodon, Ion Chicu și Zinaida Greceanîi de la instituirea stării de urgență (FOTO)