Logo Realitatea.md

Republica Moldova a sesizat organizaţiile internaţionale privind acţiunile Federaţiei Ruse în cazul piloţilor moldoveni

18 Februarie 2019, 12:46 // Societate

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) a sesizat mai multe organizaţii internaţionale privind acţiunile inadmisibile ale Federaţiei Ruse în cazul celor doi piloţi moldoveni eliberaţi recent din prizonierat din Afganistan şi transportaţi la Moscova.

Foto: MAEIE

În special, în informaţia prezentată, se face referinţă la tergiversările autorităţilor ruse de a oferi accesul delegaţiei Republicii Moldova către cetăţenii moldoveni aflaţi la Moscova, precum şi despre încălcarea prin acţiunile acesteia a normelor internaţionale în vigoare, a convenţiilor de la Viena privind dreptul diplomatic şi consular, precum şi a convenţiei consulare moldo-ruse.

Autorităţile moldoveneşti își exprimă îngrijorarea cu referire la un asemenea comportament pe arena internaţională. Acestea au solicitat sprijinul organizaţiilor internaţionale Oficiul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, cabinetul Comisarului UE pentru Justiție, Consumatori, si Egalitate de Gen, Oficiul Central al Amnesty International și alte instituții, în vederea aducerii situaţiei piloţilor moldoveni ţinuţi la Moscova în albia legalităţii şi conformităţii cu dreptul internaţional.

La același subiect:

Delegația Moldovei a obținut, în sfârșit, accesul la piloții moldoveni. A discutat cu ei 10 MINUTE, după ce i-au fost înaintate o serie de interdicții

Adevăr sau manipulare?! Ce imagini video a dat presa rusă de la întâlnirea delegației de la Chișinău cu piloții moldoveni

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3910 -0.4341%
USD USD 18.1998 0.0951%
RUB RUB 0.2832 0.2123%
RON RON 4.3158 -0.4888%
UAH UAH 0.6898 0.3054%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile