Logo Realitatea.md

Republica Moldova poate aplica la „Pachetul de solidaritate” aprobat de BERD, destinat companiilor din întreaga lume

27 Martie 2020, 10:57 // Economie

BERD a aprobat recent un „Pachet de solidaritate” în valoare de 1 miliard de euro destinat companiilor din întreaga lume pentru diminuarea impactului pandemiei de coronavirus, la care poate aplica și Republica Moldova.

Foto: mei.gov.md

Suportul va fi acordat mediului de afaceri direct prin intermediul sistemului bancar național.

Despre aceasta a anunțat reprezentantul BERD într-o discuție cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Serghei Răilean.

„Echipa Ministerului Economiei și Infrastructurii lucrează acum la un set de acțiuni pentru a ajuta întreprinderile afectate de situația de forță majoră prin care trecem. Înțelegem că este una fără precedent, de aceea, în regim online, discutăm cu asociațiile de business, colectăm propuneri și căutăm soluțiile de urgență care le-ar ajuta. Am selectat cele mai afectate sectoare, analizăm care ar fi cele mai fezabile măsuri și apelăm la partenerii de dezvoltare pentru suport”, a spus ministrul Economiei și Infrastructurii, Serghei Railean.

De asemenea, interlocutorii au discutat despre situația la zi pe proiectele de infrastructură strategică in domeniul energetic în proces de implementare, precum și oportunitățile de extindere a acestora.

Menționăm că Serghei Railean, odată cu desemnarea sa în funcția de ministru al Economiei și Infrastructurii va prelua si funcția de guvernator al Republicii Moldova la BERD.

Citeste tot despre: BERD, pachet de solidaritate
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 0.0000%
USD USD 17.3920 0.0000%
RUB RUB 0.2515 0.0000%
RON RON 4.0272 0.0000%
UAH UAH 0.6518 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile