Logo Realitatea.md

Republica Moldova va primi sprijin de la Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială

14 Mai 2019, 17:01 // Economie

Republica Moldova va primi sprijin de la Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO), ceea ce va contribui la creșterea productivității industriale. Aceasta va stimula antreprenoriatul, va încuraja inovarea și va permite utilizarea celor mai bune practici pentru a se integra deplin pe piețele Uniunii Europene și în lanțurile de valori globale.

Foto: mei.gov.md

Aceste obiective, dar și altele, la fel de importante, au fost discutate în cadrul lansării Programului de țară UNIDO pentru Dezvoltare Inclusivă și Durabilă în Republica Moldova pentru perioada 2019-2023.

„Programul-cadru va pune un accent deosebit pe dezvoltarea și consolidarea lanțului valoric global, dezvoltarea capacităților de export, dezvoltarea turismului, sporirea eficienței energetice aferente proceselor industriale, dezvoltarea rurală, susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, competitivitatea și inovarea, și nu în ultimul rând crearea locurilor de muncă și atragerea investițiilor. Lansarea și implementarea acestui Program va aduce, în mod sigur, valoare adăugată cooperării multilaterale atât cu UNIDO, cât și cu partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova”, a declarat Iulia Costin, Secretar General de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Ministerul Economiei și Infrastructurii va asigura coordonarea Programului la nivel de țară, va facilita și va oferi consultanță strategică privind implementarea Programului, ținând cont de obiectivele și mecanismele deja existente pentru Cadrul de asistență pentru dezvoltare al ONU.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.2253%
USD USD 17.8856 0.5103%
RUB RUB 0.2723 0.8892%
RON RON 4.1887 0.2441%
UAH UAH 0.7156 1.0164%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile