Logo Realitatea.md

Retailerii au dat asigurări că nu intenționează să majoreze prețurile la produse, dar acest lucru este posibil în anumite circumstanțe

31 Martie 2020, 20:50 // Economie

La inițiativa Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), astăzi a avut loc o ședință cu reprezentanții celor mai mari rețele de magazine alimentare din țară, precum „Metro”, „Kaufland Moldova”, „Green Hills Market”, „Fidesco”, „Fourchette”, ș.a. Discuția a avut loc la Președinție cu participarea conducerii Ministerului Afacerilor Interne și a Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM).

În cadrul ședinței, s-a discutat despre aprovizionarea magazinelor cu produse alimentare și mărfuri, prețuri, măsurile de protecție a angajaților și clienților în contextul epidemiei de COVID-19.

Urmare a comunicării anterioare, dar și în cadrul ședinței retailerii au dat asigurări că nu intenționează majorarea prețurilor la produse, acest lucru fiind posibil doar din anumite cauze de circumstanță, cum ar fi majorarea prețului de către producător, creșterea tarifelor la transport, fluctuația cursului valutar etc.

De asemenea, ei au menționat că rețelele de comerț implementează indicațiile Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale în ceea ce privește respectarea obligatorie a normelor pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19, magazinele fiind asigurate cu dezinfectanți, măști de protecție, mănuși, iar cumpărătorii sunt ghidați să respecte distanța socială.

„MEI exprimă mulțumiri sectorului de afaceri pentru sprijinul acordat în această perioadă dificilă și confirmă că statul îi va susține în orice fel posibil, monitorizând situația pe piață în ceea ce privește asigurarea cu produse alimentare, cât și menținerea prețurilor la produsele social importante”, se încheie comunicatul emis presei la subiectul de mai sus.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.2795%
USD USD 17.3920 -0.2792%
RUB RUB 0.2515 -0.7106%
RON RON 4.0272 -0.2551%
UAH UAH 0.6518 -0.2754%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile