Logo Realitatea.md

Reținuți pentru șantaj! Au convins o femeie să-i dea poze intime cu ea și i-au cerut mii de euro pentru a nu le face publice (VIDEO)

25 Martie 2019, 13:37 // Societate

Doi bărbați din orașul Vulcănești au fost reținuți în flagrant de oamenii legiii, pentru șantaj. Cei doi au fost prinși de procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale oficiul Sud și ofițerii din cadrul Direcției „Sud” a Inspectoratului Național de Investigații, cu suportul angajaților de la BPDS „Fulger”, în or. Cahul, în urma transmiterii unei tranșe de mijloace bănești estorcate în sumă de 500 Euro.

Embed:

În cadrul urmăririi penale s-a constatat că începând cu luna ianuarie 2019, suspectul a stabilit o legătură virtuală cu o femeie, prin intermediul rețelelor sociale iar în urma schimbului de mesaje, acesta a obținut încrederea acesteia. Prin diverse metode de convingere, suspectul a determinat victima să-i transmită imagini personale cu caracter intim.

Ulterior, suspectul a început să șantajeze victima, sub amenințarea postării pe rețelele de socializare a imaginilor obținute, solicitându-i suma de 5500 euro și 1000 de dolari.

În scopul identificării tuturor participanților la comiterea infracțiunii, o parte din mijloace financiare au fost transmise sub controlul procurorilor PCCOCS și ofițerilor de investigații al INI, urmare a cărui fapt s-a stabilit că ele erau primite în mun. Cahul de către o femeie, complice la comiterea infracțiunii.

În urma reținerii și efectuării perchezițiilor corporale și a automobilului, asupra suspecților au fost depistate mijloacele financiare estorcate, precum și telefonul mobil utilizat la estorcarea acestora.

Bănuiții au fost reținuți pentru 72 ore. În caz că vinovăția acestora se va demonstra, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 13 ani.

Investigațiile pe caz continuă, pentru stabilirea și altor eventualele victime ale acțiunilor ilicite ale bănuiților și a complicilor la comiterea infracțiunii.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6937 0.5207%
USD USD 18.1755 -0.1544%
RUB RUB 0.2899 0.3809%
RON RON 4.3838 0.6105%
UAH UAH 0.6932 -0.1297%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile