Logo Realitatea.md

Reuniunea Comitetului Internaționalei Socialiste pentru CSI, Caucaz și Marea Neagră se desfășoară la Chișinău (VIDEO)

06 Februarie 2017, 19:22 // Politica

Reuniunea Comitetului Internaționalei Socialiste pentru CSI, Caucaz și Marea Neagră se desfășoară la Chișinău. Evenimentul întrunește participanți din șapte țări din regiune și este găzduit în Moldova de Partidul Democrat. 

Foto: PDM

Subiectele discutate în cadrul reuniunii de azi, 6 februarie, țin de dezvoltarea economiei, asigurarea păcii în regiune, a democrației și libertăților pentru cetățeni. 

„PDM rămâne ferm angajat în proiectul european de dezvoltare a Republicii Moldova, dar înțelegem că modernizarea țării depinde foarte mult de schimbările care vor avea loc mai întâi pe plan intern. De aceea, PDM pune accent pe ideea reformării clasei politice din Moldova. Credem că cetățenii au nevoie de o clasă politică mai competentă și mai responsabilă. Știm bine că moldovenii au așteptări foarte mari de la noi, pentru că suntem principalul partid de guvernare. În ianuarie 2016, ne-am asumat un program de guvernare extrem de ambițios și am reușit să demonstrăm, prin rezultate concrete, că putem răspunde așteptărilor oamenilor. Vom continua să guvernăm în aceeași manieră – cumpătat, ferm, eficient”, a declarat președintele PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul evenimentului.

Secretarul general al Internaționalei Socialiste, Luis Ayala, a afirmat, la rândul său, că organizația pe care o reprezintă este deschisă pentru colaborare cu partidele de orientare social-democrata din întreaga lume: „Ne bucurăm de participarea diferitor partide, care își asumă responsabilități noi pe agenda de promovare a ideilor social-democrate. Avem multe provocări cărora trebuie să le facem față. Lucrăm foarte mult pentru a promova agenda social-democrată în regiune, pentru a asigura respectarea drepturilor și libertăților fundamentale. În unele țări este complicat, dar avem și reușite, cum este în Republica Moldova. Aici avem o colaborare intensă cu PDM, formațiune care luptă pentru social-democrație și care înregistrează progrese în această direcție”, a declarat Luis Ayala.

Reuniunea Comitetului Internaționalei Socialiste pentru CSI, Caucaz și Marea Neagră precede Congresul Internaționalei Socialiste, ce va avea loc în Columbia în luna martie 2017.

Video: PDM

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1290 0.0010%
USD USD 18.5163 -0.6471%
RUB RUB 0.2447 0.4103%
RON RON 4.1626 -0.1224%
UAH UAH 0.6787 -0.8618%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile