Logo Realitatea.md

Rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Chișinău, interzisă provizoriu de Arbitrajul de la Stockholm

03 August 2020, 11:31 // Actualitate

Curtea Internațională de Arbitraj de la Stockholm a anunțat o decizie provizorie la cererea Avia Invest SRL împotriva Republicii Moldova privind încălcarea legislației naționale și internaționale în relațiile cu concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău. Astfel, potrivit Avia Invest, Curtea de Arbitraj a interzis Republicii Moldova să efectueze acțiuni de reziliere a contractului până la decizia finală și a interzis orice executare a notifcării de reziliere a concesiei trimise companiei la data de 8 iulie 2020.

„Gestionarul aeroportului și acționarii săi salută decizia Curții Internaționale de Arbitraj de la Stockholm și informează publicul că nu au urmărit niciodată o astfel de dezvoltare a evenimentelor”, se arată într-un comunicat al Avia Invest emis în acest sens.

Compania reiterează faptul că a fost întotdeauna și rămâne deschisă unui „dialog juridic civilizat cu autoritățile privind soluționarea problemelor, dar nu va permite un dialog abuziv”.

„Sperăm că bunul simț al autorităților de la Chişinău va contribui încontinuare la soluționarea confictului fără a fi nevoie de intervenția instanțelor internaționale”, se mai spune în comunicatul Avia Invest.

Vedeți și:

APP: Adresarea Avia Invest în arbitrajul de la Stockholm este o încercare de a influența autoritățile statului pentru a exploata în continuare Aeroportul

AVIA INVEST: „Guvernul minte”. Contractul de concesionare nu ar fi fost reziliat și „nici nu-l poate rezilia cineva”

Chicu preferă să nu comenteze acuzațiile „Avia Invest”, dar a recomandat ceva. „Aici, nu-i vorba despre politică”

Olesea Stamate, despre rezilierea contractului de concesionare a aeroportului: „Dodon face în fel și chip ca țara să piardă 900 mln USD”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6416 0.1040%
USD USD 16.6602 0.1798%
RUB RUB 0.2185 -1.3544%
RON RON 4.0421 0.1189%
UAH UAH 0.5908 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile