Logo Realitatea.md

Richard Gere a fost dat în judecată pentru „furtul" unui proiect cinematografic

03 Mai 2018, 14:15 // Life

Richard Gere este acuzat de „furtul" unui proiect cinematografic de către doi producători, pe care actorul american i-a dat deja în judecată pentru şantaj, potrivit hollywoodreporter.com.

Foto: thehill.com

Scott şi Anna Elias, proprietarii Random Acts Entertainment, spun că, în 2009, i-au adus lui Richard Gere un proiect de adaptare cinematografică a unei cărţi, „Bones of the Master: A Journey to Secret Mongolia", care, în cele din urmă nu s-a mai concretizat.

La sfârşitul săptămânii trecute, Gere a dat în judecată compania de producţie, acuzându-i pe cei doi de încălcarea termenilor unui contract şi şantaj. În documentele sale, actorul menţiona că cei doi producători i-au cerut suma de 500.000 de dolari, ameninţându-l că îl vor da în judecată.

La rândul lor, producătorii spun că, după ce au lucrat opt ani la acest proiect, Gere a decis că vrea să îl facă singur, în ciuda unui contract încheiat între cele două părţi.

De altfel, anul trecut, Gere, în vârstă de 68 de ani, s-a oferit să le cumpere partea contra sumei de 50.000 de dolari, dar oferta a fost refuzată.

Printre rolurile majore interpretate de Richard Gere într-o carieră prestigioasă se numără prestaţiile sale din „American Gigolo", de Paul Schrader, şi „Ofiţer şi gentleman", de Taylor Hackford - care i-a adus prima nominalizare la Globurile de Aur; interpretarea din drama din era jazz-ului „Cotton Club", de Francis Ford Coppola; rolul personajului negativ Mike Figgis din „Afaceri interne"; milionarul romantic Edward Lewis din comedia romantică „Frumuşica/ Pretty Woman", care i-a adus a doua nominalizare la Globul de Aur. Se mai adaugă rolurile din drama romantică „Sommersby", de Jon Amiel, musicalul „Chicago" - pentru care a câştigat un Glob de Aur - şi „Dr. T şi femeile", un delicat studiu al relaţiilor, regizat de Robert Altman.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9904 -0.6738%
USD USD 17.0326 0.0446%
RUB RUB 0.2175 -2.2911%
RON RON 4.0999 -0.7288%
UAH UAH 0.6002 -0.1663%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile