Logo Realitatea.md

Roadele vizitei Maiei Sandu în Ucraina. Prin postul Cosăuți-Yampil va fi construit un pod pentru a face mai ușor legătura dintre Chișinău și Kiev

12 Ianuarie 2021, 14:26 // Actualitate

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski au semnat un memorandum privind dezvoltarea potențialului de transport și tranzit al Republicii Moldova și Ucrainei. Astfel, urmează să fie construit un pod peste râul Nistru, în cadrul punctului de trecere a frontierei dintre cele două state Cosăuți-Yampil.

Acest coridor de transport rutier va asigura conexiunea între Chișinău și Kiev și, în perspectivă, va scurta distanța dintre capitala Moldovei și cea a Ucrainei, devenind cea mai rapidă cale din regiunea centrală a Ucrainei spre țările din Europa Centrală și de Sud-Est, facilitând, totodată, impulsionarea tranzitului rutier pe teritoriul Republicii Moldova.

Am convenit să inițiem un nou capitol atât în relațiile bilaterale, cât și în aspirațiile noastre comune de integrare europeană. Cooperarea noastră se va baza pe discutarea și soluționarea problemelor existente, dar și pe explorarea în comun a unor noi oportunități în interesul cetățenilor ambelor state. Ne dorim să fim mai mult decât vecini, ne dorim să fim prieteni care să acționeze în baza unui parteneriat strategic”, a declarat președinta Maia Sandu în timpul conferinței de presă susținută împreună cu Vladimir Zelenski.

Amintim că, astăzi, Maia Sandu se află într-o vizită de lucru în Ucraina, unde are mai multe întrevederi cu omologul ei, dar și cu alți oficiali ucraineni.

Citește și:

Citeste tot despre: Maia Sandu, pod, Soroca, ucraina, Vladimir Zelenski
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0309 0.3521%
USD USD 17.3400 0.3147%
RUB RUB 0.2350 -0.0850%
RON RON 4.3143 0.3232%
UAH UAH 0.6166 0.1624%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile