Logo Realitatea.md

Roboți inteligenți au aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău (FOTO/VIDEO)

20 Februarie 2019, 17:00 // Tech

Pe Aeroportul Internațional Chișinău au aterizat cei mai inteligenți roboți din cadrul festivalului INNOVATIC FESTROBOSHOW, aflat la prima ediție. Aceștia au fost întâmpinați de către organizatorii festivalului, compania Orange în parteneriat cu Bis Concert, reprezentanți ai Aeroportului.

Foto: INNOVATIC

În cadrul evenimentului de presă, care a avut loc în zona „Sosiri” a Aeroportului Internațional Chișinău, roboții au salutat publicul și l-au invitat la deschiderea INNOVATIC FEST în data de 1 martie 2019, în incinta Muzeului Național de Istorie.

După cum susțin organizatorii, ingredientele primei ediții a festivalului INNOVATIC FEST ROBOSHOW sunt roboții inteligenți, zonele interactive, evenimentele pentru  toată familia și pentru mediul de business.

În timpul evenimentului jurnaliștii au avut ocazia să facă cunoștință cu vedeta festivalului robotul Thespian care a adunat  aplauzele  celor prezenți după ce a recitat o strofă din poemul Luceafărul de Mihai Eminescu și a răspuns la întrebările jurnaliștilor.

Astfel, din 1 martie până în data de 12 mai, la Muzeul Național de Istorie publicul este invitat să interacționeze cu tot ceea ce înseamnă tehnologie, descoperi calitățile uimitoare ale roboților, să se bucure de experiențe inedite în zonele VR (un mediu artificial, creat cu ajutorul computerului. Prin intermediul unei căşti sau a unor ochelari de VR şi al unui controller eşti transportat într-o nouă lume, în care poţi explora, te poți juca sau experimenta senzaţii noi) și AR (la prima vedere seamănă cu realitatea virtuală, care şi ea poate fi folosită prin intermediul dispozitivelor mobile, dar în esenţă sunt două tehnologii şi experienţe complet diferite. Realitatea virtuală necesită „scufundarea” într-un mediu virtual fără a mai păstra contactul senzorial cu lumea reală din jurul tău. În schimb, realitatea augmentată suprapune obiecte 3D peste lumea reală pentru a crea senzaţia că se află chiar în faţa ta, păstrând legătură cu mediul înconjurător).

Citeste tot despre: aeroport, INNOVATIC FESTROBOSHOW, roboti, tech
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2517 -0.9890%
USD USD 17.1821 -0.2641%
RUB RUB 0.2417 -1.9075%
RON RON 3.9811 -0.8147%
UAH UAH 0.6426 -0.4184%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile