Logo Realitatea.md

Robu în Parlament: În timpul apropiat, toate persoanele implicate în frauda bancară vor fi deferite Justiției

16 Septembrie 2019, 18:05 // Actualitate

În timpul apropiat vor fi deferite Justiției toate persoanele care au fost implicate în frauda bancară. Declarația aparține procurorului general interimar Dumitru Robu, fiind făcută în contextul solicitării ridicării imunității parlamentare a deputatelor Partidului Șor, Marina Tauber și Reghina Apostolova.

„Organul de urmărire penală deține suficiente probe care confirmă că doamnele Apostolova și Tauber, acționând în interesul grupului criminal condus de Ilan Șor, au favorizat nemijlocit fraudarea sistemului bancar. În timpul apropiat vor fi deferiți justiției nu doar Apostolova și Tauber, dar toate persoanele care au fost implicate nemijlocit în frauda bancară”, a declarat Dumitru Robu de la tribuna din sala de ședințe a Parlamentului.

Amintim că Parlamentul a decis, cu 56 de voturi, lipsirea de imunitatea parlamentară a deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova. Potrivit actelor prezentate de Procuratură către Parlament, Tauber și Apostolova, în perioada când erau acționare a băncii Unibank, au creat condițiile necesare ca Ilan Șor să poată devaliza banca. Astfel, cele doua deputate au participat activ la frauda bancară. 

Amintim că, astăzi, Dumitru Robu, procurorul general interimar, a trimis două sesizări în plenul Parlamentului, potrivit cărora solicită ridicarea imunității parlamentare a două deputate din Partidul ȘOR.  Marina Tauber și Reghina Apostolova.


CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile