Logo Realitatea.md

Rodica Berdilo, magistrata care a anulat alegerile locale, a obligat Primăria Chișinău să-l repună în funcție pe Igor Gamrețchi

20 Iunie 2018, 11:55 // Actualitate

Rodica Berdilo, judecătoarea care nu a validat mandatul primarului ales Andrei Năstase, ar fi obligat Primăria Chișinău să-l repună în funcție pe Igor Gamrețki, fostul șef al Direcției Transport a Capitalei. Cel puțin asta a scris fostul primar Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook, unde a atașat decizia instanței de judecată de atunci, semnată de Rodica Berdilo.

Captura video: Realitatea LIVE

Menționăm că fostul funcționar Igor Gamrețki a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, în dosarul „parcărilor cu plată”, în care este vizat și fostul primar general Dorin Chirtoacă și viceprimarul Nistor Grozavu. Ulterior, Curtea Supremă de Justiție i-a permis să ocupe funcții publice, lucru care i s-a interzis inițial de instanțele anterioare.

Potrivit magistrat.md, Rodica Berdilo a fost numită în funcție pe data de 23 mai 2016. Câteva zile mai târziu, pe  07 iunie 2016 aceasta este suspendată  din funcţia deţinută, pe perioada aflării în concediu parţial plătit pentru îngrijirea copilului pînă la atingerea vârstei de 3 ani.

În luna octombrie 2017, Berdilo a revenit la serviciu și de atunci activează în cadrul Judecătoriei Centru.

Amintim că ieri, 19 iunie 2018, magistrații Judecătoriei sectorului Centru nu au validat mandatul primarului ales al capitalei Andrei Năstase. Judecătorii au decis că alegerile nu au fost legale. 

Procesele verbale din turul doi al alegerilor au fost expediate instanței de judecată pe 11 iunie. Prima ședința de judecată urma să aibă loc pe 15 iunie, însă a fost amânată, după ce au fost depuse mai multe contestații privind presupuse încălcări în ziua alegerilor. Următoarea ședință de judecată, stabilită pentru data de 18 iunie, de asemenea, nu s-a finalizat cu vreo decizie, or, Consiliul de Circumscripție Electorală a cerut recuzarea judecătorul Valentin Lastavețchi.

Andrei Năstase a câștigat alegerile locale noi din capitală pe 3 iuni, în fața contracandidatului său Ion Ceban, cu un rezultat de circa 52%.

VEZI ȘI:

Mirare, nemulțumire și declarații răsunătoare! Reacțiile politice, după invalidarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase

Dodon, despre invalidarea mandatului lui Năstase: „A fost victimizat și izbăvit de povara conducerii Chișinăului, cu care nu s-ar fi isprăvit”

Ceban, despre decizia de a nu valida mandatul primarului ales: E ilegală, dar e în favoarea lui Năstase! „Oricum nu ar fi făcut mare treabă la Primărie” (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile