Logo Realitatea.md

Rusia câștigă războiul informațional cu Moldova, inclusiv cu votul PL

11 Decembrie 2015, 12:32 // Opinii si editoriale
// Autor:  
Corneliu Gandrabur

Republica Moldova a intrat în război informațional odată cu schimbarea vectorului extern al puterii de la Chișinău, respectiv din 2009. De la început acest război a fost mai domol, iar după conflictul din Ucraina au început campanii agresive împotriva statalității Republicii Moldova, motiv pentru care organele abilitate au decis să sisteze pentru o perioadă retransmisia unor posturi rusești, cunoscute ca fiind cele mai mari mașinării de propagandă. Printre aceste posturi s-a regăsit și NTV, o mașinărie promovată în Moldova de liberal-democratul Chiril Lucinschi.

Dat fiind faptul că Lucinschi a decis să tragă draperiile peste jurnalul de știri transmis de NTV, un jurnal plin cu minciuni rusești, postul a decis că trebuie să intervină, iar în timp scurt să schimbe partenerul și canalul de pătrundere în Republica Moldova. După cum se cunoaște, acum NTV Moldova va fi în subordinea socialiștilor, fondatorul firmei fiind chiar un deputat.

Cu părere de rău, deși se știe că Moldova este în război informațional cu Rusia, CCA-ul moldovenesc s-a răzgândit și a decis să acorde licența de emisie, chiar dacă anterior a refuzat. Pentru emiterea licenței au votat majoritatea membrilor CCA, iar cel mai grav este și votul reprezentantului Partidului Liberal. Or, întreaga conducere a PL a atacat Rusia de mai multe ori și ne-a spus că Moldova nu poate fi alături de această țară imperială, ca pe la spate să permită penetrarea spațiului mediatic al Moldovei de cea mai mare și agresivă stație de televiziune subordonată direct Kremlinului și FSB-lui.

Bănuiesc că degrabă PL o să renege din noul reprezentantul lor (Colesnic), tot așa cum au făcut și cu Dorin Drăguțanu, însă acest lucru nu mai ajută cu nimic. Mânuța liberalului nu mai poate fi dată jos, iar în consecință vom avea un post TV care nu va mai putea fi împiedicat să promoveze deschis interesele Rusiei.

Cu adevărul istoric pe voi! 

Sursa: gandrabur.net

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4865 -0.8931%
USD USD 17.6756 -0.2995%
RUB RUB 0.2823 -1.4660%
RON RON 4.0761 -0.9333%
UAH UAH 0.7201 -0.7853%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile