Logo Realitatea.md

Rusia, gata să susțină Erevanul dacă luptele din Nagorno-Karabah se extind pe teritoriul armean

31 Octombrie 2020, 15:02 // În lume

Rusia a declarat că este gata să ofere asistență Armeniei în conflictul cu Azerbaidjan dacă luptele se extind pe teritoriul armean, informează France Presse, citată de Agerpres.

Foto simbol

Anunţul Moscovei, care şi-a reînnoit apelul la încetarea focului, a venit după ce prim-ministrul armean Nikol Pashinyan a cerut mai înainte preşedintelui Vladimir Putin să înceapă consultări urgente asupra ajutorului pe care l-ar putea oferi Rusia pentru a asigura securitatea ţării sale.

Cererea armeană, care ridică temeri privind o escaladare a conflictului, a venit după eşecul noilor discuţii între Armenia şi Azerbaidjan care vizau instaurarea unei încetări a focului.

Rusia are o bază militară în Gumri, al doilea oraş ca mărime al Armeniei. De asemenea, ea este legată de Erevan printr-un tratat de securitate colectivă, dar a susţinut în trecut că acesta nu se extinde la regiunea separatistă Nagorno-Karabah.

În acelaşi timp, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse Maria Zaharova a precizat la televiziunea rusă că „formatele concrete” ale unei asistenţe vor fi discutate.

Într-o scrisoare către Vladimir Putin, Pashinyan a declarat sâmbătă dimineaţă că luptele se apropie de graniţele armene şi a acuzat din nou Turcia că sprijină Azerbaidjanul.

Citeste tot despre: Armenia, Azerbaidjan, Nagorno-Karabah, Rusia
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2242 0.1515%
USD USD 17.4569 0.0275%
RUB RUB 0.2319 -1.9036%
RON RON 4.3540 0.1472%
UAH UAH 0.6202 0.5675%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile