Logo Realitatea.md

Rusia şi China ascultă convorbirile telefonice ale lui Donald Trump

25 Octombrie 2018, 13:50 // În lume

Spionii chinezi şi ruşi ascultă convorbirile telefonice ale preşedintelui american, Donald Trump, când el îşi foloseşte telefonul personal pentru a bârfi cu prieteni vechi, iar Beijingul se foloseşte de aceste informaţii pentru a influenţa politicile SUA, a informat New York Times, bazându-se pe informaţii de la foşti şi actuali oficiali americani, conform Reuters, citat de News.ro.

Foto simbol: cnn.com

Consilierii lui Trump l-au avertizat că telefonul său personal nu este securizat şi că spionii ruşi interceptează conversaţiile sale constant, dar preşedintele refuză să renunţe la telefon, informează New York Times.

Oficialii au declarat că serviciile secrete americane au aflat de la guverne străine şi prin interceptarea unor oficiali străini că Rusia şi China ascultă convorbirile lui Trump.

China are o abordare mai sofisticată privind interceptările şi caută să le folosească pentru a determina ce gândeşte Trump, de cine ascultă şi cum ar putea fi influenţat, conform oficialilor.

Beijingul încearcă să folosească informaţiile obţinute pentru a preveni o escaladare a războiului comercial dintre China şi SUA. Oficialii chinezi se bazează pe oamenii de afaceri din China şi pe cei cu legături cu Beijingul pentru a argumenta în favoarea Chinei în faţa prietenilor lui Trump pentru a-l influenţa pe preşedinte, au precizat oficialii.

Au existat mai multe îngrijorări în 2018 privind interceptarea convorbirilor telefonice de la Casa Albă. Departamentul pentru Securitatea Naţională a informat într-o scrisoare către mai mulţi senatori în martie că a observat în Washington o activitate similară cu cele ale celor care fură identitatea abonaţilor la reţelele de telefonie mobilă.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0147 -0.4130%
USD USD 17.9432 0.0558%
RUB RUB 0.2780 -0.0360%
RON RON 4.2050 -0.3791%
UAH UAH 0.6835 0.4409%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile