Logo Realitatea.md

Ruşii acuzaţi de otrăvirea lui Serghei Skripal au recunoscut că au vizitat oraşul Salisbury, însă „în calitate de turişti" (VIDEO)

13 Septembrie 2018, 14:36 // În lume

Cei doi bărbaţi acuzaţi de autorităţile britanice că l-au otrăvit pe fostul spion Serghei Skripal şi pe fiica sa cu un agent neurotoxic în oraşul Salisbury din Marea Britanie au declarat pentru postul rus de televiziune RT că au vizitat oraşul, însă „în calitate de turişti”, anunţă CNN, scrie Mediafax.ro.

Foto: romanialibera.ro

Alexander Petrov şi Ruslan Boșirov au declarat că au fost la Salisbury pentru că „prietenii noştri sugerau de mult timp să vizităm acest minunat oraş" şi au menţionat catedrala istorică a oraşului. Ei au spus că s-ar fi putut probabil apropia de casa lui Serghei Skripal, dar că nu ştiau unde se află. Au rămas mai puţin de o oră în Salisbury, au spus ei, din cauza vremii nefavorabile.

Vladimir Putin a declarat ieri că cei doi cetăţeni ruşi acuzaţi de Marea Britanie că ar fi autorii atacului neurotoxic în cazul Skripal au fost identificaţi, aceştia fiind „civili, nu criminali”.

Procurorii britanici au declarat săptâmâna trecută că au „dovezi suficiente" pentru a-i acuza pe cei doi cetăţeni ruşi în legătură cu atacul din 4 martie cu agentul neurotoxic Novichok din Salisbury. Oficialii britanici i-au acuzat în lipsă în această lună pe cei doi bărbaţi pentru tentativa de a-i ucide pe Serghei Skripal, pe fiica sa, Yulia, şi pe un ofiţer de poliţie care a investigat cazul.

Citeste tot despre: cazul Skripal, Novichok, rusi, Salisbury, turiști
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5200 -0.0614%
USD USD 17.6396 -0.2562%
RUB RUB 0.2751 0.1092%
RON RON 4.1166 -0.1867%
UAH UAH 0.7178 0.0697%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile