Logo Realitatea.md

Ruslan Codreanu și Nistor Grozavu au fost demiși din funcție

04 Iulie 2019, 12:44 // Societate

Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, și viceprimarul Nistor Grozavu au fost demiși cu 36 de voturi „pentru”. Pentru aceasta au votat consilierii municipali din fracţiunile PSRM, PL, PN, Igor Călin (PPEM), Natalia Vîsotina (PCRM), Adrian Culai (PLDM) şi consilierii fără fracţiune Vasile Chirtoca, Ghenadie Butnaru. Decizia nu a fost susţinută de ceilalţi patru consilieri din fracţiunea PPEM, precum şi de consilierul PD Veaceslav Nedelea. 

Foto: simbol

Atribuțiile de primar interimar al capitalei, până la alegeri, vor fi asigurate de către Adrian Talmaci, secretarul general al CMC. 

„Având în vedere numirea lui Codreanu și Radu, ilegalitățile, proasta gestiune a treburilor municipale, construcțiile ilegale care au împânzit orașul, lipsa și perspectiva reparației de drumuri și dezmățul ce ține de spațiul locativ-comunal, propunem demiterea lui Codreanu și Grozavu”, a menționat Cebanu.

Proiectul care prevede demisia primarului interimar și a viceprimarului a fost inclus pe ordinea de zi a Consiliului Municipal Chișinău la inițiativa consilierului Partidului Liberal, Ion Cebanu, dar și a activiștilor civici Sergiu Ungureanu și Vitalie Voznoi. 

„Nici nu mai știu dacă să votez ceva! Nu cunosc dacă am fost mandatat. Am vrut să vin cu câteva inițiative din partea societății civile, ajunge cât oamenii stau și sprijină ușa Primăriei și-și cer voie să intre. Îmi pare rău că deja am acceptat acest mandat. Ilegalități nu s-au început când a fost numit Ruslan Codreanu sau Silvia Radu în funcție, dar de zeci de ani. Propun ca după ce votăm demisiile, să ne depunem toți mandatele de consilieri, să fie numiți oameni noi”, a declarat noul consilier municipal din partea PPEM, Victor Chironda.

CITEȘTE ȘI:

Nistor Grozavu și Ruslan Codreanu ar putea fi demiși! „Cerem ca acest funcționar public să fie tras la răspundere”

Reacția lui Codreanu privind inițiativa de a-l demite din funcție: „Scaunul primarului e liber”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2517 -0.9890%
USD USD 17.1821 -0.2641%
RUB RUB 0.2417 -1.9075%
RON RON 3.9811 -0.8147%
UAH UAH 0.6426 -0.4184%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile