Logo Realitatea.md

Ruta de troleibuz 35, spre Durlești, va fi lansată la începutul lunii viitoare. Ce itinerar va avea (HARTĂ)

21 Ianuarie 2019, 13:02 // Societate

O nouă rută de troleibuz spre orașul Durlești va fi lansată la începutul lunii februarie. O dată cu lansarea noii linii de trolebuz, autoritățile își propun să rezolve problema asigurării cu transport a călătorilor din localitatea suburbană.

Foto simbol

Linia circulară nr. 35, cu denumirea: or. Durlești – str. București va fi dotată cu unități de propulsie autonomă. Lungimea totală a liniei este de 18,4 km și timpul de rotație de 80 min. Pe rută vor activa cinci unități noi, iar intervalul de circulație al troleibuzelor va fi de 16-17 min. Linia nr. 35 va asigura legătura între zona centrală a capitalei și orașul Durlești. Unitățile de transport, cu propulsie autonomă, sunt asamblate și urmează a fi supuse rodajului pe noul itinerar.

Săptămâna trecută, autoritățile au testat ruta de troleibuz, pe itinerarul stabilit. Vehiculul, încărcat cu 5 tone de greutate (au fost folosiți saci cu nisip), nu a putut urca dealul de pe str. Alexandru cel Bun din Durlești. 

"În urma testării, s-a constatat că necătând la starea satisfăcătoare a carosabilului pe str. Al. cel Bun, troleibuzul încărcat cu greutatea respectivă, a urcat în pantă cu greutate mare, panta având nivelul înclinației de 14,4. În urma circulație în pantă, capacitatea acumulatoarelor s-a descărcat brusc pe o distanță de 100 de metri cu 30%", a menționat la ședința operativă a Primăriei, Vitalie Butucel, șeful Direcției Transport.

Astfel, troleibuzul nu poate circula pe acest segment de drum. Regula spune că panta maximă admisă pentru asemenea cazuri este 8%. 

Din acest motiv, ruta 35 va avea un itinerar circular:

Tur: în raza or. Durlești: str. T. Vladimirescu, în raza urbei: str. Vasile Lupu – str. Constituției – str. Ion Creangă – str. V. Belinski – str. Vasile Lupu– str. C. Stere – str. A Șciusev – str. București;

Retur: în raza urbeistr. București – str. Vasile Alecsandri – șos. Hâncești – str. Spicului – str. Ialoveni, în raza or. Durlești: str. N. Dimo – str. Cartușa – str. Alexandru cel Bun –  str. Ștefan Vodă – str. T. Vladimirescu.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.2253%
USD USD 17.8856 0.5103%
RUB RUB 0.2723 0.8892%
RON RON 4.1887 0.2441%
UAH UAH 0.7156 1.0164%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile