Logo Realitatea.md

Rutele de troleibuz 25 și 7, suplinite de azi cu câte încă o unitate de transport

28 Ianuarie 2019, 11:43 // Auto

Rutele de troleibuz numărul 25 și 7 au fost suplinite, de astăzi, cu câte încă o unitate de transport. Decizia a fost luată de Regia Transport Electric, după ce în ultima vreme, vehiculele de pe cele două rute au înregistrat mari abateri de la program.

Foto simbol

Troleibuzele pierd mult timp în ambuteiajele din centrul capitalei, în special în zona străzii Pușkin. În cazul rutei 25, întârzierile sunt în mare parte din cauza faptului că str. 31 August 1989, pe care circulau vehiculele, este închisă din cauza unor lucrări. Astfel, troleibuzele de pe această rută circulă pe str. A. Mateevici.

Astfel, începând de azi, pe ruta de troleibuz 7 vor circula opt unități de transport, iar pe ruta 25, 11 vehicule. Troleibuzele de pe ruta 25 vor circula cu un interval de 5 minute, dă asigurări șeful RTEC, Dorin Ciornîi.

Anunțul despre suplinirea celor două rute de troleibuz cu încă câte o unitate a fost făcut de Dorin Ciornîi la ședința operativă a Primăriei, după ce primarul interimar Ruslan Codreanu a spus că a primit nenumărate plângeri de la locuitorii din Chișinău. Plângerile se referă nu doar la întârzieri, ci și la șoferi și taxatori obraznici și vehicule murdare.

"Eu știu că dumneavoastră ați și dus la spălătorie un costum al unui cetățean care a zis că s-a murdărit în troleibuz. Personal, de câteva ori ați contactat oamenii nemulțumiți ca să cereți scuze pentru un șofer sau un taxator. Eu cred că și dumneavoastră ați obosut de atâtea plângeri", a spus Ruslan Codreanu.

Primarul i-a sugerat șefului RTEC să ia atitudine și să se asigure că angajațiii Regiei monitorizează fluxul de călători în transportul public. 

"Atunci când voi aveți angajați tot felul de șefuleți și șefi, mai rugați-i să nu stea în birouri pe la călduț , dar să monitorizeze fluxul de călători în transportul public. Eu nu cred că trebuie să faci 10 facultăți ca să îți dai seama că rutele 25 și 7 sunt cu problemă acum și noi asta o cunoaștem", a încheiat Ruslan Codreanu.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3244 -0.9219%
USD USD 17.7272 -0.1538%
RUB RUB 0.2478 -1.1568%
RON RON 3.9914 -0.8890%
UAH UAH 0.6595 -0.6777%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile