Logo Realitatea.md

S-a angajat ca șofer, deși nici măcar nu a învățat la școala auto! Permisul moldoveanului și alte două acte falsificate, ridicate la frontieră

07 Octombrie 2019, 16:44 // Societate

Trei cetățeni din România, Turcia și Republica Moldova sunt cercetați penal de către autoritățile de frontieră pentru deținerea și folosirea actelor false. Permisele de conducere falsificate au fost depistate în timpul formalităților de control al trecerii frontierei de stat, în ultimele 72 de ore. În cazul cetățeanului moldovean s-a constatat că acesta nici măcar nu a învățat la vreo școală auto.

foto simbol: border.gov.md

Astfel, în punctul de trecere Palanca, pe direcția ieșire din țară, la linia de control s-a prezentat un cetățean al României de 28 de ani, la volanul unei Skoda Karoq, înmatriculată în Cehia. În timpul verificării documentelor, polițistul de frontieră a observat mai multe elemente de contrafacere a permisului de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile române. La cercetarea minuțioasă a documentului, cu ajutorul tehnicii din dotare, s-a confirmat faptul că permisul este falsificat.

La audieri, cetățeanul român a declarat că nu a participat la perfectarea actului în cauză, dar a obținut permisul de conducere în Germania prin intermediari și contra sumei de 100 de euro. Cazul este investigat în continuare de polițiștii de frontieră din Direcția regională EST, în vederea elucidării circumstanțelor și identificării altor persoane care s-ar face vinovate de ilegalitatea săvârșită.

Alte două permise de conducere, cu semne clare de falsificare, au fost depistate în punctul de trecere Giurgiulești-Galați. Sâmbătă, în jurul orei 16:00, un conațional a fost identificat cu permisul de conducere falsificat, un act care ar fi emis de autoritățile abilitate din Moldova. Din spusele persoanei documentate s-a aflat că acesta niciodată nu a învățat la școala auto și nici nu a susținut examen pentru a intra în posesia permisului de conducere, dar a recurs la această ilegalitate din motiv că a avut propuneri de angajare în calitate de șofer, la un loc de muncă bine plătit peste hotare.

În cel de-al doilea incident, un cetățean al Turciei s-a prezentat la volanul unui autocamion cu numere de înmatriculare românești, iar la verificarea permisului de conducere turcesc s-a stabilit că este contrafăcut. La cele depistate, conducătorul auto a recunoscut că a purces la această ilegalitate din cauză că a acumulat la maximum punctele de penalizare, iar ca rezultat permisul i-a fost ridicat de autoritățile turce. Astfel, prin intermediul unui persoane necunoscute din Turcia și contra sumei de 650 dolari SUA și-a perfectat un permis nou pe numele său.

În ambele cazuri, documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză, iar persoanele cercetate și-au continuat călătoria în calitate de pasageri.

Citeste tot despre: permis de conducere falsificat
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3244 -0.9219%
USD USD 17.7272 -0.1538%
RUB RUB 0.2478 -1.1568%
RON RON 3.9914 -0.8890%
UAH UAH 0.6595 -0.6777%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile