Logo Realitatea.md

S-a decis când vor fi reluate cursele aeriene regulate

03 Iunie 2020, 18:03 // Actualitate

Comisia națională extraordinară de sănătate publică (CNESP) a decis reluarea, începând cu 15 iunie, a curselor aeriene regulate de pasageri și a charterelor regulate de pasageri, cu respectarea strictă a unor măsuri de prevenire a răspîndirii infecției COVID-19.

Potrivit hotărârii CESP din data de 4 iunie, Aeroportul Internațional Chișinău va asigura:

-    organizarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19 pentru pasageri și angajați, în sălile de sosire și plecare: verificarea temperaturii, ecrane de protecție, echipament de protecție personală, soluții de dezinfecție, distanța socială;

-    dezinfectarea încăperilor și instalațiilor în terminal, în conformitate cu recomandările Agenției Naționale de Sănătate Publică.

Totodată, operatorii aerieni naționali și străini sunt obligați:

-    să respecte măsurile de prevenire a infecției COVID-19 de către personalul navigant și pasageri;

-    să informeze pasagerii privind respectarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19 înainte de zbor, în timpul zborului și după aterizare;

-    să imprimeze și distribuie la bordul aeronavei formularele necesare a fi completate de către pasageri în timpul zborului.

În schimb, operatorii de deservire la sol (handling) vor asigura:

-    transportarea pasagerilor din terminal, spre aeronavă și vice-versa, fără rețineri nejustificate și cu asigurarea normelor sanitare;

-    dezinfectarea încăperilor și suprafețelor de contact, în conformitate cu recomandările Agenției Naționale de Sănătate Publică.

Autoritatea Aeronautică Civilă va pune la dispoziția agenților aeronautici și a autorităților publice, care activează pe aeroporturile internaționale din Republica Moldova, materiale informative privind  măsurile de prevenire a infecției COVID-19 pentru pasageri și angajați, elaborate de autoritățile naționale și internaționale.

CNESP atenționează că nerespectarea măsurilor constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4388 0.2315%
USD USD 17.0958 -0.4391%
RUB RUB 0.2407 -0.3313%
RON RON 4.0135 0.2047%
UAH UAH 0.6302 -1.0364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile