Logo Realitatea.md

S-a pornit la drum cu acte false! Un moldovean, documentat

12 Iulie 2019, 12:57 // Societate

Un moldovean în vârstă de 28 de ani ar fi încercat să treacă frontiera de stat cu un act fals eliberat de autoritățile franceze. Incidentul a avut loc în seara zilei de ieri, la Punctul de Trecere a Frontierei Briceni. 

Foto: simbol

Prezentându-se la linia de control la volanul unui vehicol de marca Mercedes VITO, conducătorul auto a oferit actele necesare pentru autorizarea intrării în țară. În timpul verificării, angajatul Poliției de Frontieră a observat lipsa unor elemente de protecție asupra certificatului de înmatriculare a mașinei.

Acesta ar fi fost perfectat și eliberat de către instituția competentă din Republica Franceză. În urma controlului suplimentar, s-a constatat că documentul era fals. De pe act era șters numărul certificatului de înmatriculare, lipsa datelor în baza de date oficială și lipsa abțibildurilor privind trecerea reviziei tehnice.

Șoferul a comunicat că nucunoaște despre falsificarea actului, dar este dispus că colaboreze pentru explicarea cauzele incidentului. Polițiștii de frontieră au întocmit proces verbal de constatare și audiere a infracțiunii privind uz de fals în actele oficiale.

Moldoveanul este cercetat riscă amendă penală. Autoritățile vor continua investigarea sub toate aspectele legale până la elucidare circumstanțelor.

CITEȘTE ȘI:

Doi moldoveni și un cetățean turc riscă să fie cercetați penal! Au încercat să treacă frontiera având cu ei acte false

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2892 -0.5742%
USD USD 17.4444 -0.5564%
RUB RUB 0.2726 -0.7645%
RON RON 4.0366 -0.6938%
UAH UAH 0.7220 -0.5510%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile