Logo Realitatea.md

Sabrina, fetița care a beneficiat de transplant hepatic, s-a stins din viață

11 Martie 2019, 07:10 // Societate

Sabrina, fetița de nouă ani care a devenit beneficiara primului transplant hepatic efectuat unui copil în Moldova, s-a stins din viață aseară.

Foto simbol
Vestea tristă a fost dată de Cristina Mastac Comerzan, cea care a mobilizat o țară întreagă ca să fie adunate fonduri pentru micuță. Tot ea a fost cea care a ajutat pentru a fi găsit un donator.
 
Informația a fost confirmată și de Adrian Hotineanu, șeful echipei care a efectuat transplantul hepatic. Potrivit acestuia, Sabrinei i-a fost indusă starea de comă, după ce situația ei s-a complicat mult.
 
Amintim că starea Sabrinei s-a agravat la mijlocul lunii februarie. Atunci, contactat de Realitatea.md, Adrian Hotineanu, spunea că i se fac toate investigațiile necesare pentru a o salva. Erau presupuneri despre o anumită problemă de sănătate la cap.
 
Fetița de jumătate de an suferea de insuficiență hepatică și beneficiase de un transplant la începutul lunii trecute. Operația a fost efectuată de o echipă de medici condusă de profesorii Adrian Hotineanu și Vlad Brașoveanu, șef al echipei de transplant hepatic Inst. Clinic Fundeni, București.

Intervenția a durat mai bine de zece ore. Donatorul este un bărbat străin copilei. El nu a vrut să-i fie dezvăluită identitatea în spațiul public. Pentru gestul său, a primit de la CNAM asigurare medicală pe viață.

Premieră pentru medicina din Moldova! O fetiță de nouă ani a beneficiat de un transplant de ficat. Donatorul - ANONIM

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3910 -0.4341%
USD USD 18.1998 0.0951%
RUB RUB 0.2832 0.2123%
RON RON 4.3158 -0.4888%
UAH UAH 0.6898 0.3054%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile