Logo Realitatea.md

Șalaru răspunde la acuzațiile aduse de Munteanu către candidatul PUN la șefia Chișinăului. „Hoțul strigă prindeți hoțul”

17 Aprilie 2018, 11:50 // Politica

Preşedintele executiv al Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Șalaru, a venit cu un mesaj și cu unele precizări privind atacurile din ultima perioadă asupra candidatului la funcția de primar al municipiului Chișinău, deputatul din Parlamentul României, Constantin Codreanu, învinuiri aduse de către contracandidatul Valeriu Munteanu, desemnat de către Partidul Liberal.

Foto: Anatol Șalaru/Facebook

Potrivit lui Șalaru, acuzațiile aduse în ultima perioadă de către candidatul PL la șefia Primăriei municipiului Chișinău, Valeriu Munteanu, precum că PUN și Constantin Codreanu ar fi „proiectul lui Plahotniuc” sunt niște aberații, iar pentru aceste acuzații aduse se poate de folosit zicala „hoțul strigă prindeți hoțul”.

„Alături de Igor Dodon care a făcut obsesie din PUN și Traian Băsescu, în corul denigratorilor a intrat, plin de elan , și Valeriu Munteanu. Acest personaj acuză PUN că este creația lui Plahotniuc uitând că fratele lui, Ruslan Munteanu, este director la SIS. Dacă Plahotniuc controlează totul cum de l-a lăsat pe Ruslan Munteanu director la SIS, o instituție extrem de sensibilă și cu multe posibilități? Cum se face că dosarele penale deschise lui Ruslan Munteanu zac pline de praf în sertarele procuraturii? La fel de ciudat este și linistea de care se bucură celălalt frate al lui Valeriu Munteanu, Igor Munteanu, auto-demisionat după apariția în presă a unor șmecherii cu licitații la primăria Chișinăului.Cu toate aceste evidențe, Valeriu Munteanu, conform zicalei hoțul strigă hoțul, aruncă mizerie în Traian Băsescu, PUN și Constantin Codreanu. Și cum atacurile lui Valeriu Munteanu nu prea aveau efect, deoarece lucrurile ce dovedesc protejarea lui Valeriu Munteanu de către Plahotniuc sunt evidente pentru foarte mulți oameni”, scrie Anatol Șalaru pe pagina sa de Facebook.

Totodată, preşedintele executiv al PUN, menționează că noul partid creat „este proiectul fostului președinte al României,Traian Băsescu”, și a fost lansat „pentru a oferi alternativă unioniștilor dezamăgiți de-a lungul timpului de jocurile egoiste, politicianiste și trădătoare ale lui Iurie Roșca și Mihai Ghimpu, precum și pentru a duce unionismul de la dimensiunea romantică în cea pragmatică, în zona aplicabilului”.

Întregul mesaj al lui Anatol Șalaru îl puteți citi aici.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile