Logo Realitatea.md

Salonul lui Victor Micușa a fost supus controalelor fiscale. Reacția frizerului la constatările Fiscului

23 August 2019, 16:30 // Economie

Salonul „MICUSA-STIL” administrat de Victor Micușa, un renumit frizer din Republica Moldova, a fost monitorizat constant de Serviciul Fiscal de Stat în perioada anilor 2018-2019.

Colaj: realitatea.md

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, în perioada de monitorizare, a fost stabilită o creștere a venitului din serviciile prestate de salon, cu 148% față de perioada similară anterior monitorizării și cu 160% față de perioada similară a anului precedent. Inspectorii au ținut cont de următorii indicatori: numărul clienților deserviți, numărul personalului de deservire implicat, venitul obținut, consumul de apă, energie electrică.

În perioada lunilor octombrie-noiembrie 2018 au fost desfășurate acțiuni repetate de monitorizare, în cadrul cărora în cazul salonului „MICUSA-STIL” a fost stabilită o majorare a veniturilor cu circa 70% față de perioada similară a anului 2017. 

Totodată, în luna februarie 2019, în cadrul controlului fiscal efectuat prin metoda verificării operative la MICUSA-STIL S.R.L., a fost documentată neutilizarea echipamentelor de casă și control la efectuarea decontărilor bănești în numerar cu populația.

Dat fiind faptul că MICUSA-STIL S.R.L., dar și alți contribuabili din domeniu, au înregistrat creșteri considerabile a încasărilor zilnice în toate perioadele monitorizate de SFS, au fost inițiate controale fiscale cu privire la plenitudinea veniturilor înregistrate de către aceștia.

În rezultat, la data de 15 august, MICUSA-STIL S.R.L. a fost supus controlului fiscal prin metoda verificării tematice privind corectitudinea calculării, plenitudinea transferării la buget a impozitului pe venit reținut din salariu și impozitului pe venit din activitatea de întreprinzător, fiind estimat impozit pe venit din activitatea de întreprinzător aferentă anului 2018 în sumă de 25 672 lei.

Deranjat de acuzațiile Fiscului, Victor Micușa a ieșit la muncă alături de restul angajaților în „haine de infractori”.

„30.000 de lei - aceasta este suma pe care inspectoratul fiscal mi-o impune sa o plătesc pentru prima jumătate a anului 2018 plus cei 25.000 lei care îi plătesc lunar în bugetul statului. Ei presupun că salonul trebuia sa aibă în ianuarie-mai tot atâția clienți cât am avut și în perioada iunie-decembrie. Calcule prin deducție după apa și lumina consumată - așa spun cifrele lor. Adio proiecte sociale gratuite! Adio reduceri pentru profesori, medici și oameni de artă! Adio „donează o cosiță” pentru bolnavii de cancer! Fiscul vă fură nestingherit visurile. Miniștrii veniți din diasporă ne fac ca mâine să fim noi însăși diaspora. Unde vă sunt promisiunile? ...Moldova este o închisoare pentru antreprenorii mici și un paradis pentru hoții de la putere. Aceasta este uniforma în care vom munci mâine. Vă prezint și infractorii fiscali care în fiecare an măresc încasările cu 25-30%”,a scris Victor Micușa pe pagina sa de Facebook.

Citeste tot despre: Fisc, micusa-stil
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2607 0.3867%
USD USD 17.8258 0.3033%
RUB RUB 0.2763 -0.8256%
RON RON 4.0097 0.0724%
UAH UAH 0.7287 -0.0823%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”

16 feb, 13:33 //

Foto Simbol Prima declarație a deputatului democrat, pentru presa română, referitor la tragicul incident produs în această dimineață