Logo Realitatea.md

Salvatorii continuă lucrările de fortificare a digurilor în preajma râului Nistru

25 Mai 2019, 11:00 // Societate

Angajații IGSU în comun cu forțele desconcentrate ale mai multor instituții guvernamentale continuă lucrările de fortificare a digurilor de protecție în preajma râului Nistru. Acțiunile responsabililor sunt orientate în vederea consolidării barajelor, dar și monitorizării stricte a zonelor cu pericol de inundații.

Foto: dse.md

Potrivit IGSU pe parcursul zilei de 24 mai în apropierea satului Crocmaz, raionul Ștefan Vodă a fost instalată o tabără de câmp cu asigurarea condițiilor necesare de hrană și cazare. Tot ieri, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în comun cu  angajații Agenției „Moldsilva”, au efectuat lucrări de defrișare a arbuștilor și arborilor pe un sector cu o lungime de aproximativ 4 km din preajma satului Crocmaz spre direcția satului Tudora, pentru a permite unităților de tehnică întreprinderea lucrărilor de consolidare a digului.

De către Administrația de Stat a Drumurilor și Administrația publică locală au fost efectuate lucrări de plombare și întărire cu prundiș și lut a unor locuri de dig mai joase, iar salvatorii și carabinierii au efectuat lucrări de consolidare a digului cu saci cu nisip în regiunea stadionului satului Crocmaz. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a instalat puncte de observare a nivelului apei pe râurile Nistru și Prut și verifică sectoarele cu pericol, precum și sensibilizează populația cu privire la riscurile posibile în cazul inundațiilor.

În total pentru preîntâmpinarea riscului de inundații în tabăra de câmp activează peste 300 de persoane, iar pentru lucrările de fortificare a digurilor sunt utilizate 97 unități de tehnică.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5200 -0.0353%
USD USD 17.6396 -0.4189%
RUB RUB 0.2751 -0.2900%
RON RON 4.1166 -0.1504%
UAH UAH 0.7178 0.4900%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile