Logo Realitatea.md

Sancțiuni mai aspre pentru insalubritate. Primăria va înainta Parlamentului un demers

25 Martie 2019, 16:46 // Actualitate

Direcția asistență juridică a Primăriei capitalei va înainta Parlamentului un demers prin care va solicita să fie majorate sancțiunile pentru insalubritate. Totodată, municipalitatea le-a acordat împuterniciri de agent constatator angajaților preturilor de sector și Direcției generale locativ-comunală și amenajare. Anunțul a fost făcut de primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, la ședința operativă de la Primărie.  

 

Foto simbol

„O rugăminte către pretori și către Direcția generală locativ-comunală, haideți să începem să fim mai duri cu aplicarea amenzilor. Este lipsă totală de bun simț, atunci când noi sau voluntarii, sau elevii pe care îi rugăm să iasă de la școli trebuie să strângă după altcineva. Orașul poate fi curat atunci când fiecare dintre noi va înțelege că este mai ușor să nu faci murdărie decât să-l curățăm”, a declarat edilul, citat de IPN.

Nu a fost stabilit deocamdată cu cât se va propune creșterea amenzilor. 

Ruslan Codreanu a mai spus că prin o dispoziție semnată vineri, angajații preturilor și ai Direcției vor putea întocmi procese contravenționale și vor putea aplica sancțiuni în cazul în care constată distrugerea intenționată a bunurilor din proprietatea comună, încălcarea regulilor de gestionare a deșeurilor, precum și regulile de asigurare a curățeniei. De asemenea, agenții constatatori vor putea aplica sancțiuni pentru cruzimea față de animale sau pentru construcțiile neautorizate. Ei vor sancționa și încălcarea regulilor de comerț, și încălcarea legislației cu privire la publicitate.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6937 0.5207%
USD USD 18.1755 -0.1544%
RUB RUB 0.2899 0.3809%
RON RON 4.3838 0.6105%
UAH UAH 0.6932 -0.1297%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile