Logo Realitatea.md

Sandu către protestatari, după ce a fost demisă: Am dat jos regimul Plahotniuc, urmează altul

12 Noiembrie 2019, 14:14 // Societate

Maia Sandu a ieșit în fața susținătorilor care s-au adunat în fața Parlamentului, după ce deputații francțiunii PDM și cei ai PSRM au votat moțiunea de cenzură prin care a fost demis Guvernul. Unii aplaudau, cu lacrimi în ochi, alții strigau numele prim-ministrei. Alături de colegii de la Blocul ACUM, Maia Sandu și-a rugat susținătorii să nu cedeze chiar dacă au obosit de luptă pentru că urmează să dea jos un „Plahotniuc 2”.

„Din păcate astăzi niște hoți în Parlament s-au speriat de reforma pe care o promovăm. Ei au vorbit frumos câteva luni de zile că vor să contruim o țară pentru oameni, dar când au văzut că le dăm peste mână s-au speriat”, a spus Maia Sandu protestatarilor.

Aceasta a făcut apel către cetățeni să lupte mai departe pentru că trebuie dat jos un alt regim.

„Este Plahotniuc doi, să nu fim descurajati și să mergem mai departe, merităm să trăim într-o țară a oamenilor cinstiți. Știu că sunteți obosiți de luptă, dar doar noi putem să facem asta. Vom lupta până la capăt. Era clar că își vor da arama pe față, era bine dacă era mai târziu”, a spus Maia Sandu.

A urmat si discursul lui Andrei Năstase care a reiterat cele spuse de Maia Sandu și i-a rugat pe oameni să nu cedeze și să lupte în continuare ca „nu numai Plahotniuc dar și toti complicii sa-i sa ajungă la pușcărie”.

Igor Grosu, președintele fracțiunii PAS (ACUM), a declarat că PSRM sunt gata să dea foc la toată țara numai ca Dodon să ajungă iar președinte. „Noi nu avem nevoie de astfel de președinte”, a strigat Grosu. Mulțimea a scandat „Jos Dodon!”.

După ce a discutat cu susținătorii, Maia Sandu s-a întors în Parlament pentru a discuta cu colegii de la Blocul ACUM. Întrebată de jurnaliști despre posibilitatea unei coaliții dintre PSRM și PDM, aceasta a răspuns că astăzi în Parlament deja s-a văzut această coaliție, făcând referire la cei care au votat moțiunea de cenzură. Potrivit ei, lor le este frică de anticipate.

VEZI ȘI:

Ce urmează după demiterea Guvernului Sandu. Prevederile Constituției

Reacția Bruxelles-ului cu privire la demisia Guvernului Sandu: „... îngrijorător...”

Iohannis, după demiterea Guvernului Sandu prin moțiune de cenzură: Sprijinul României va fi strict condiționat de continuarea reformelor

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3895 -0.2285%
USD USD 17.2619 0.2014%
RUB RUB 0.2426 -0.8987%
RON RON 4.0083 -0.3034%
UAH UAH 0.6355 0.2840%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile