Logo Realitatea.md

Sandu încearcă să găsească soluții pentru ca Moldova să beneficieze de suportul europenilor în lipsei unui guvern funcțional la Chișinău

19 Ianuarie 2021, 11:20 // Actualitate

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Siegfried Mureșan, vicepreședinte al PPE și copreședinte al Comitetului Parlamentar de Asociere UE - RM, și David McAllister, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe (AFET) din Parlamentul European, cu care a discutat despre soluțiile de colaborare bilaterală strânsă cu Republica Moldova, în pofida lipsei unui guvern funcțional la Chișinău.

Foto: Maia Sandu/Facebook

„În această vizită am avut oportunitatea de a mă întâlni cu distinși membri ai Parlamentului European și prieteni ai Republicii Moldova. Cu Siegfried Mureșan, Vicepreședinte al PPE și Copreședinte al Comitetului Parlamentar de Asociere UE - RM, și David McAllister, Președintele Comisiei pentru Afaceri Externe (AFET) din Parlamentul European, am discutat noi oportunități de dezvoltare pentru țara noastră și cum să menținem interesul sporit al țărilor UE pentru colaborarea bilaterală strânsă cu Republica Moldova în pofida lipsei unui guvern funcțional la Chișinău”, a anunțat Maia Sandu pe pagina ei de Facebook.

Sandu spune că a mulțumit membrilor Partidului Popular European pentru sprijinul constant oferit proceselor democratice din Republica Moldova, atât din Bruxelles, cât și din interiorul statelor membre.

„PPE a fost mereu alături de forțele democratice și anticorupție din țara noastră și a promovat respectarea drepturilor și libertăților omului în Republica Moldova.Am ținut să le mulțumesc pentru sprijinul acordat de PPE în ultimii ani și i-am rugat să ne ajute în identificarea unei soluții pentru ca vaccinul anti-Covid-19 să ajungă cât mai repede și în țara noastră. Prin cooperarea cu partenerii europeni Republica Moldova poate reuși să atenueze impactul crizei economice și sanitare”, mai scrie Maia Sandu pe Facebook.

Amintim că, la începutul acestei săptămâni, Maia Sandu, întreprinde o vizită de lucru la Bruxelles, unde deja a avut mai multe întrevederi cu oficiali europeni. 

Citeste tot despre: Bruxelles, întrevedere, Maia Sandu
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.1835%
USD USD 17.4546 -0.4227%
RUB RUB 0.2368 0.0422%
RON RON 4.3784 0.2129%
UAH UAH 0.6257 -0.3186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile