Logo Realitatea.md

Sandu la învinuirile aduse de Dodon, precum că a transportat organizat diaspora la votare: „da, cu... corăbiile”

05 Noiembrie 2020, 07:50 // Politica

Candidata PAS Maia Sandu, învingătoarea turului I al alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie, s-a arătat impresionată de mobilizarea diasporei, în contextul în care în spațiul public se discuta despre faptul că moldovenii plecați peste hotare și-au pierdut speranța că mai pot aduce o schimbare. După ce contracandidatul său independent, susținut de PSRM, Igor Dodon, a declarat că diaspora a fost dusă la votare cu transport organizat, Maia Sandu a reacționat cu ironie și i-a răspuns la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV: „da, cu... corăbiile”.

În cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, Maia Sandu a fost întrebată ce crede despre declarațiile lui Igor Dodon referitor la diasporă, dar și despre faptul că moldovenii din străinătate ar fi fost transportați în mod organizat la secțiile de votare.

Drept răspuns la declarațiile lui Igor Dodon, Maia Sandu a glumit că diaspora a fost adusă la vot cu... corăbiile.

Cu corăbiile, cu corăbiile au venit oamenii și am văzut că au fost suficiente replici haioase și interesante din partea oamenilor, dar și foarte triste, mai ales pentru oamenii care au fost nevoiți să meargă sute de kilometri până la secțiile de vot. El în schimb i-a mințit până și pe cei pe care i-a cumpărat, pentru că ați văzut videouri cu alegătorii din stânga Nistrului care erau supărați că le-au fost promise 300-400 de lei și până la urmă au primit doar 100 de lei”, a punctat Sandu.

Nemulțumit de prezența masivă la primul tur al prezidențialelor, Igor Dodon a atacat zilele acestea diaspora prin diferite declarații publice, calificând-o drept „electorat paralel”. „Noi avem tot mai multe semnale că acolo s-a organizat transport, autobuze care au adus oamenii la secțiile de votare. Dacă noi vom arăta video și foto cum se aduc cu autobuzele la vot în Germania, Italia care va fi poziția lor? Nouă nu ne este convenabil să arătăm acum, după primul tur. Dar o să arătăm cum oamenii sunt aduși masiv la vot în țările UE”, e una dintre declarațiile făcute de Dodon la adresa diasporei.

Amintim că Maia Sandu și Igor Dodon urmează să se confrunte în turul II al alegerilor prezidențiale, pe data de 15 noiembrie 2020.

CITEȘTE ȘI:

Dodon, nemulțumit de votul diasporei, care și-a exprimat în mare parte alegerea pentru Maia Sandu. I-a jignit și numit „electorat paralel”

Planul CEC pentru turul II al prezidențialelor! Sunt promise „mai multe cabine de vot”

O mică victorie pentru diasporă. CEC a mărit tirajul buletinelor de vot pentru turul doi. În fiecare secție vor fi distribuite câte 5 mii de buletine

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2724 -0.1549%
USD USD 17.4859 -0.3925%
RUB RUB 0.2378 1.1915%
RON RON 4.3636 -0.1350%
UAH UAH 0.6256 -0.5247%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile