Logo Realitatea.md

Săptămâna ridicării imunității deputaților. Încă un parlamentar a rămas fără privilegii

20 Septembrie 2019, 15:10 // Politica

Deputatul Partidului „Șor”, Petru Jardan, a rămas astăzi fără imunitate parlamentară după ce, Parlamentul a susținut sesizarea procurorului general interimar, lansată ieri, către Legislativ.

„ Există bănuieli că Petru Jardan, în perioada anului 2013, a acţionat în interesul unui grup criminal organizat şi condus de Ilan Şor, iar de comun acord cu membrii comisiei de concurs pentru selectarea concesionarului activelor Aeroportului Chişinău, prin depăşirea atribuţiilor de serviciu, au creat condiţii şi au contribuit direct la preluarea controlului asupra activelor aeroportului de către agentul economic afiliat grupului criminal. Procuratura are probe concludente cu implicarea lui Jardan şi în spălare de bani în proporţii deosebit de mari, ”, a spus procurorul general interima, Dumitru Robu, de la tribuna Parlamentului.

De asemenea, Robu a menținat că, oamenii legii dispun de probe concludente care demonstrează că Petru Jardan „ar încerca să distrugă și posibil că deja a distrus o parte din dovezile ce îl inculpă, fapt ce se impune reținerea acestuia”.

Precizăm că, astăzi, Comisia juridică, numiri și imunități, urmare votării secrete, a susținut sesizarea procurorului general interimar de a-i retrage imunitatea deputatului Partidului „Șor”, Petru Jardan. Pentru acest lucru și-au dat votul șase deputați PRO și doi CONTRA.

Raportul Comisiei juridice, numiri și imunități a fost prezentat Biroului Permanent, care a luat decizia cu privire la includerea acestei chestiuni în ordinea de zi a ședinței plenare a Parlamentului de astăzi.

Amintim că, ieri, procurorul general interimar a venit în Parlament cu solicitarea de a ridica imunitatea a doi deputați. Imunitatea deputatului democrat, Vladimir Cebotari a fost ridicată, iar cea a lui Petru Jardan urma azi Comisia să se expună.

Realitatea.md precizează că, de la începutul aceste săptămâni, fără imunitate parlamentară au rămas următorii deputați: democratul Vladimir Cebotari, deputatul Partidului „Șor”, Petru Jardan, Marina Tauber și Reghina Apostolova, ultimele două fiind plasate în arest la domiciliu pentru 30 de zile și respectiv sub control judiciar.

Menționăm că deputatul Partidului „Șor”, Petru Jardan, nu a fost prezent la ședința Parlamentului de astăzi, aflându-se într-o vizită peste hotarele țării, mai exact în România. 

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5541 0.2228%
USD USD 17.2383 0.0546%
RUB RUB 0.2261 -0.7898%
RON RON 4.2182 0.2329%
UAH UAH 0.6047 -0.1651%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile