Logo Realitatea.md

Șarov îl „urechează” pe Ceban! „Nu doresc ca, din cauza unor evenimente publice, să avem focare”

15 Octombrie 2020, 12:25 // Societate

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a condamnat autoritățile locale, după Hramul Orașului, taxându-i pentru faptul că evenimentul organizat cu acest prilej nu a fost suficient de pregătit și ținut sub control întru evitarea răspândirii coronavirusului. Oficialul nu a dat nume exacte, dar Realitatea.md și-a asumat să considere că s-a referit anume la primarul Ion Ceban.

„Mulți părinți își manifestă nemulțumirea către minister față de obligativitatea purtării măștii pe durata orelor în municipiul Chișinău. Lor le transmit că aceasta este decizia strict a autorităților locale, care nu a fost consultată cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării”, a declarat ministrul Șarov, într-o postare plasată pe contul său de Facebook.
 
Ministrul a continuat cu următoarea idee: „Îndemn autoritățile locale să nu practice duble standarde: pe de-o parte să ia măsuri drastice în școli (care pot fi înțelese și care trebuie respectate), iar pe de alta, să organizeze evenimente cultural-distractive, care sunt foarte greu de monitorizat din punctul de vedere al prevenției”.
 
„E datoria mea să protejez și cadrele didactice, motiv pentru care nu doresc ca din cauza unor evenimente publice incomplet sau insuficient pregătite și organizate, să avem focare de infecție în instituțiile de învățământ”, a conchis Igor Șarov.

Este de menționat că inaugurarea oficială a sărbătorii, din 14 octombrie, a avut loc vizibil cu încălcări ale măsurilor de protecție, în special, unii participanți nu au avut mască și nu au respectat distanța fizică. La ceremonie, a participat și președintele Igor Dodon. Atât el, cât și primarul Ion Ceban aveau mască.

Edilul susține că „Chișinăul, ieri, și-a sărbătorit Hramul, cu toate măsurile de precauție prevăzute”.

Amintim că, anterior, ministrul Igor Șarov l-a taxat pe Igor Dodon, când a mers într-o vizită în teritoriu și a intrat într-o instituție de învățământ fără mască. Sunt fotografii în care șeful statului discută cu elevii.

Citeste tot despre: coronavirus, educație
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -0.2521%
USD USD 17.0377 0.0299%
RUB RUB 0.2144 -1.4253%
RON RON 4.0899 -0.2439%
UAH UAH 0.5990 -0.1999%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile