Logo Realitatea.md

Șase candidați la funcțiile de vicedirector al CNA, admiși la proba interviului. Despre cine este vorba

18 Aprilie 2018, 12:44 // Societate

Centrul Național Anticorupție (CNA) a publicat lista candidaților admiși pentru susținerea interviului organizat în cadrul concursului pentru ocuparea funcției vacante de director adjunct al Centrului lansat la sfârșitul lunii martie.

Astfel, la proba interviului au fost admiși următorii candidați, care urmează să fie susținută pe data de 21 aprilie 2018, la ora 08:00, au fost admiși: 

Patraşco Alexandr;

- Guţan Veaceslav;  

- Slivciuc Iurii;

- Maimescu Sava;

- Şpac Violina;

- Chireoglo Lidia.

Potrivit Legii cu privire la CNA„în exercitarea atribuţiilor sale, directorul este asistat de doi adjuncţi, numiţi în funcţie de Parlament, la propunerea directorului, pe perioada mandatului directorului. Selectarea candidaţilor la funcţia de director-adjunct se face în bază de concurs, organizat de către director, în procesul de evaluare fiind atraşi reprezentanţi ai societăţii civile sau ai mediului academic”.

Mai mult, toți candidații trebuie să deţină cetăţenia Republicii Moldova şi domiciliu pe teritoriul ei; să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să aibă studii superioare juridice; să aibă o vechime în muncă în domeniul juridic de cel puţin 10 ani; să se bucure de o reputaţie ireproşabilă; să nu fie, în ultimii 2 ani, membru al vreunui partid politic, să nu fie angajat în cadrul organelor permanente ale vreunui partid politic; să nu aibă antecedente penale şi să cunoască limba de stat.

De asemenea, candidaţii pentru funcţia de director-adjunct trebuie să fie apți, din punct de vedere medical, pentru exercitarea atribuţiilor. Pentru informaţii suplimentare, candidaţii pot accesa site-ul oficial al CNA.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5084 0.0000%
USD USD 17.2289 0.0000%
RUB RUB 0.2279 0.0000%
RON RON 4.2084 0.0000%
UAH UAH 0.6057 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile