Logo Realitatea.md

Șase magistrați s-au ales cu titlul „Decan al autorității judecătorești”, iar altul, care „a salvat” de la închisoare un apropiat PSRM - „Veteran al sistemului judiciar”

18 August 2020, 12:47 // Societate

Șase judecători s-au ales cu titlul onorific „Decan al autorității judecătorești”, iar un alt magistrat cu titlul de „Veteran al sistemului judiciar”. Titlurile au fost conferite astăzi de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), în cadrul ședinței ordinare.

Astfel, CSM a oferit titlul onorific „Decan al autorității judecătorești” următorilor judecători:

Vascan Nina – judecătoare CSJ

Grosu Iulia – judecătoare la Curtea de Apel Bălți

Cernat Nina – judecătoare la Curtea de Apel Chișinău

Panov Ana – judecătoare la Curtea de Apel Chișinău

Muruianu Ion – judecător la Curtea de Apel Chișinău

Furdui  Sergiu – judecător la Curtea de Apel Chișinău

Referitor la titlul de „Veteran al sistemului judiciar”, CSM l-a acordat  magistratului CSJ Boico Victor, care a pronunțat mai multe încheieri favorabile unor exponenți ai PSRM, care în prezent ocupă funcții înalte în stat, precum și în dosarul furtului miliardului.

Mai exact, judecătorul CSJ, Victor Boico, l-a scutit de pedeapsă pe ex-deputatul PSRM, în prezent director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Petru Corduneanu, în dosarul 7 aprilie 2009.

Victor Boico este unul din judecătorii, care l-au condamnat definitiv pe contraverasul om de afaceri, Veaceslav Platon, la 18 ani de închisoare în dosarul fraudei bancare, care recent a fost eliberat din detenție, tot de o istanță de judecată.

De asemenea, și judecătorii Nina Cernat, Sergiu Furdui, Ana Panov și Ion Muruianu sunt vizați în mai multe subiecte jurnalistice, care scoate în evidență aspectele și încălcările admise de către aceștia în procesul actului de justiție. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0060 0.5640%
USD USD 17.0033 0.1585%
RUB RUB 0.2191 0.5507%
RON RON 4.1026 0.5441%
UAH UAH 0.5994 0.1002%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile