Logo Realitatea.md

”Satisfaction Challenge” sau distracție ”erotică” la o școală de aviație din Rusia: Flashmob în sprijinul studenților care au filmat un videoclip provocator (VIDEO)

23 Ianuarie 2018, 10:59 // Life

Timp de câteva zile, Internetul a ”explodat” din cauza scandalului care a izbucnit în jurul clipului filmat de elevii de la Institutul de aviație civilă din Ulyanovsk (UIGA), Rusia. În controversatul filmuleț, tinerii, fiind sumar îmbrăcați dansează pe melodia Satisfaction, de Benny Benassi. La nivel de conducere, fie că e vorba de ministerul rus al Apărării sau de Aviație, pozna elevilor a stârnit furie, iar responsabilii au promis sancțiuni drastice. Internauții însă au sărit în apărarea cursanților și au organizat un adevărat flashmob pe Internet, în susținerea acestora.  

Foto: captura video

Filmulețul a fost realizat la sfârșitul anului 2017, dar pe Internet a apărut recent și în scurt timp, videoclipul a înregistrat mai mult de un milion de vizionări. Șefii instituției de învățământ unde a fost filmat clipul riscă să fie sancționați, iar cei 14 studenți în anul I de studii sunt acum amenințați cu exmatricularea. 

Internauții sunt însă de altă parere și, pe portalul change.org, au organizat o strângere de semnături pentru susținerea tinerilor. În petiția postată pe respectivul site se precizează că studenții implicați au fost deja pedepsiți, deși nici unul dintre ei nu avea probleme de disciplină sau rezultate proaste la învățătură.

”Pentru o parodie nevinovată, cursanții nu trebuie exmatriculați. Să-i ajutăm să-și păstreze locurile în instituție”, scriu autorii petiției.

Pe rețelele de socializare au apărut mai multe videoclipuri în care mai mulți tineri dansează sub piesa „Satisfaction”, manifestându-și astfel susținerea față de studenții din Ulyanovsk.

Și realizatorii emisiunii „Vechernii Urgant” din Rusia au participat și la așa-zisul ”Satisfaction Challenge”:

Studenții UIGA au filmat un clip care copia parodia din 2015, înregistrată de cadeții britanici pe fundalul piersei ”Satisfaction”. Clipul nu a provocat un scandal și nimeni nu i-ar fi pedepsit. Cadeții din Ulyanovsk au copiat aproape complet parodia britanică.

Rectorul institutului Serghei Krasnov a comparat videoclipul cadeților cu acțiunea Pussy Riot: ”Acești oameni nu își vor găsi locul în aviația civilă... ”. 

După toate cele întâmplate, tinerii cadeți au filmat un nou videoclip. De această dată, acțiunea are loc într-în lift. În prima parte a videoclipului, tinerii pe jumătate goi se ”joacă” cu spuma de ras, iar deja în a doua parte a clipului apar în uniformă. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9118 0.6867%
USD USD 18.0877 0.2389%
RUB RUB 0.2313 0.0000%
RON RON 4.1184 0.6599%
UAH UAH 0.6461 0.8743%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile