Logo Realitatea.md

Scandal electoral: Ambasadorii români de la Berlin, Paris şi Chişinău ACUZAȚI că ar bloca intenţionat procesul de vot

02 Noiembrie 2014, 21:49 // În lume

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, susţine că ambasadorii români, precum şi membrii din ambasade, în special cele din Berlin, Paris şi Chişinău, blochează în mod intenţionat procesul de vot, ea solicitându-le să uite că au fost numiţi de Traian Băsescu şi să-şi facă datoria faţă de români.

Foto: realitatea.md

"PSD atrage atenţia asupra unor elemente care ridică suspiciuni de fraudă la secţiile din Berlin, Paris şi Chişinău. Ambasadorii şi membrii din ambasade, precum şi preşedinţii secţiilor de vot fac presiuni asupra celor care se ocupă de organizarea alegerilor cu scopul de a perturba buna organizare a votului", a susţinut Firea.

Ea a precizat că ambasadorii români în străintate îi reprezintă pe români şi a arătat că ar fi bine să uite că au fost numiţi de Traian Băsescu în aceste funcţii, ea solicitându-le să-şi facă datoria cu onestitate şi profesionalism.

Firea a menţionat că reprezentanţii alianţei PSD-UNPR-PC au semnalat comportamente dubioase ale reprezentanţilor ambasadelor din Paris şi Berlin care amintesc de modul în care s-a acţionat cu ocazia votului din 2009.

Precizăm că alegătorii din Republica Moldova cu cetăţenie română care participă la vot s-au arătat indignaţi de faptul că, începând cu ora 14:00 Ambasada României în Republica Moldova a modificat procedura de votare, fapt ce a îngreunat procesul de vot. 

Noul regulament presupune ca accesul în secţia de votare să fie limitat la serii de persoane egale cu numărul de cabine. Prin urmare, dacă în secţie sunt amenjate două cabine de votare, doar câte două persoane pot intra să voteze.

De asemenea, declaraţia pe propria răspundere se distribuie strict în incinta secţiei şi se completează, semnează şi verifică în faţa comisiei.

Menționăm că moldovenii au luat cu asalt secțiile de votare din Chișinău încă de la prima oră, iar cozile nu s-au terminat nici la ora 21:00, atunci când s-au închis secțiile de votare, fapt ce i-a nemulțumit.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile