Logo Realitatea.md

SCANDAL în fotbalul mondial! Unul dintre cei mai mari jucători din lume a picat testul de antidoping

24 Noiembrie 2018, 09:37 // SPORT

Dezvăluirile în cadrul Footbal Leaks au zguduit fotbalul internațional. Cei de la Spiegel au anunțat că Sergio Ramos, căpitanul Spaniei și al lui Real Madrid, a picat un test de antidoping de două ori: înaintea finalei Champions League din 2017 și la un test la un meci de campionat din luna aprilie a acestui an, transmite DigiSport.

Foto: prosport.ro

Prima dată s-a întâmplat la finala UEFA Champions League din 2017, în care Real Madrid a învins pe Juventus, cu 4-1. Conform Der Spiegel, Ramos ar fi fost depistat pozitiv cu dexametazonă, o substanță ce poate fi folosită cu condiția ca UEFA să fie anunțată din timp, dar nu s-a întâmplat asta.

Conform regulamentului WADA, administrarea cu Dexametazon este permisă înaintea meciurilor însă este obligatoriu ca acest lucru să fie raportat în timpul testului doping. Dacă jucătorul nu face acest lucru și sunt găsite urme de Dexametazon în mostră, cazul este considerat unul suspect de doping.

Echipa medicală de la Real Madrid și-a asumat „responsabilitatea”, spune publicația germană, explicând că jucătorul a primit, cu o zi înainte de meci, două puncții ale acestei substanțe pe un genunchi și la umăr. UEFA a considerat că răspunsul medicilor este valabil.

Conform documentelor prezentate de Der Spiegel, un membru al unității anti-doping a UEFA l-a contactat pe Sergio Ramos la două zile după ce a venit mostra. Răspunsul a venit pe 10 iulie, la mai bine de o lună distanță. „Sper că asta clarifică situația” ar fi fost mesajul lui Ramos.

Un an mai târziu, în aprilie 2018, Ramos a încălcat din nou regulamentul. A fost ales pentru control antidoping la finalul unui meci de campionat cu Malaga, dar s-a dus la duşuri, deşi ar fi trebuit să meargă direct la cabinetul medical.

Agenția spaniolă anti-doping (AEPSAD) a anunțat echipa la cinci luni după incident, ceea ce a provocat o agitație în birourile clubului, însă agenția a recunoscut nemților de la Der Spiegel că „procesul nu a furnizat niciun indiciu că vreo lege anti-doping ar fi fost încălcată”.

Citeste tot despre: antidoping, Sergio Ramos, sport, test
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile