Logo Realitatea.md

Scandal la Grădinița 199 din Chișinău. Părinții au fotografiat gândaci la bucătărie și în dulapuri. Angajații instituției: „Pozele sunt trucate” (FOTO)

14 Iulie 2017, 19:47 // Societate

Scandal la Grădinița nr. 199 din Chișinău, patronată de Asociația Obșteasca "Lăstăraș". Un grup de părinți susține că a găsit gândaci în dulapurile copiilor, dar și la bucătărie. Mai mult, părinții spun că în grupe nu se face curățenie în mod corespunzător, iar în perioada estivală, aici temperatura aerului ajunge la +27 de grade și copiii sunt nevoiți să stea în călduri insuportabile.

„Suntem o grupă cu profil privat, adică în afară de taxa de stat, mai achităm pentru Asociația respectivă 1400 lei, cu mai multe servicii incluse, pentru care semnăm un contract. După doi ani de când copilul frecventează această grădiniță, am constatat că din acești bani pentru servicii suplimentare nu ni se acordă nimic în plus, comparativ cu grupele simple”, spune o mămică, a cărui copil frecventează instituția preșcolară în cauză, într-o scrisoare expediată la adresa redacției noastre.
 
Părintele, care a preferat să-și păstreze anonimatul, susține că Asociația le fură banii și enumeră mai multe nemulțumiri pe care le are la adresa administrației grădiniței: „În toiul verii, copii nu consuma nicio felie de măr, nemaivorbind de alte fructe. Apa potabilă o cumpărăm tot noi, părinții, or, de altfel, copiilor li se dă apă de la robinet. Teatrul se achita de părinți suplimentar, fără a ni se elibera bon... Asociația nu investește practic nimic din banii suplimentari achitați de noi, directori și fondatori fiind mama, feciorul și nora. Banii noștri se scurg în afacerile personale ale acestora”, spune mama în mesajul ei.
 
Părinții sunt nemulțumiți de faptul că trebuie să achite în plus și lucrările de reparație care se fac în instituție și se declară alarmați de faptul că unele lucrări de reparație, precum schimbarea tapetelor, sunt făcute de către educatori, în timp ce copiii dorm la amiază. 
 
„Taracanii roiesc prin dulapurile copiilor. În bucătărie la fel, pe pereți merg aceste insecte. Părinții care au fost la bucătărie ne-au alertat despre această situație”, se menționează în scrisoare.

„Am solicitat sa fie instalat un aparat de aer condiționat din sutele de mii care le investim anual în acesta asociație, deoarece căldura în încăpere e insuportabilă: peste 27 grade Celsius, dar am primit răspuns negativ. 7-8 copii pe zi acuză dureri de burtă, fapt ce demonstrează că organismul luptă cu căldura”, spun părinții.
 
„Avem marea întrebare: unde se duc banii noștri? Știe cineva de scurgerile de bani din aceasta instituție? Verifică cineva dacă e normal în ce condiții stau copii noștri, în călduri insuportabile, cu taracanii care roiesc printre cratițe?”, se revoltă părinții.

Am încercat să discutăm cu directorul grădiniței, dar ni s-a spus că este în concediu de boală. Însă, metodista instituției, Valentina Mocanu, spune că este sceptică cu privire la sesizările părinților și că pozele cu gândaci ar putea fi trucate: „Cum puteau să pătrundă în părinții în bucătărie, dacă accesul este interzis? Noi am făcut dezinfecția, iar fotografiile pot fi trucate”, ne-a spus angajata grădiniței.

Ce ține de instalarea aparatului de aer condiționat, Valentina Mocanu spune că la directoare nu a fost înregistrată o asemenea solicitare: „Trebuie să se ia în considerație faptul că aceste aparate sunt periculoase pentru copii”, a menționat metodista grădiniței.
 
Ai o știre care merită să fie văzută de toată lumea? Vrei să ne povestești despre un eveniment sau poate ai văzut ceva neobișnuit? Te invităm să ne trimiți imaginile pe  sau , la numărul de telefon +373 67388777, iar noi le vom face publice. Materialele filmate sau fotografiate de tine pot fi trimise și pe stireata.md@gmail.com
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3895 -0.2285%
USD USD 17.2619 0.2014%
RUB RUB 0.2426 -0.8987%
RON RON 4.0083 -0.3034%
UAH UAH 0.6355 0.2840%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile